Εκτός προπονήσεων παραμένουν οι Εθνικές ομάδες ενόργανης, ρυθμικής και τραμπολίνο

Εκτός προπονήσεων παραμένουν οι αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών ομάδων ενόργανης γυμναστικής, ρυθμικής γυμναστικής και τραμπολίνο, οι οποίοι αναπόφευκτα χάνουν σημαντικό έδαφος στην προετοιμασία τους για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της ερχόμενης άνοιξης, καθώς το αίτημα της Ε.Γ.Ο. για επιστροφή στα Κέντρα Υψηλών Επιδόσεων για ατομικές προπονήσεις με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν έγινε δεκτό από τη Γ.Γ.Α..

Η απάντηση της Γ.Γ.Α. στο αίτημα της Ομοσπονδίας για κατ’ εξαίρεση χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από επιλεγμένους πρωταθλητές Γυμναστικής και τους προπονητές τους ήταν αρνητική, με το αιτιολογικό ότι η Πολιτική Προστασία και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων επιτρέπουν προς το παρόν να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς μόνο τα μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως συνέπεια να παραμένουν ήδη για είκοσι ημέρες εκτός προπονητικής διαδικασίας οι περισσότεροι από τους πρωταθλητές που τον ερχόμενο Απρίλιο θα κληθούν να συμμετάσχουν κατά σειρά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της ενόργανης, του τραμπολίνο και της ρυθμικής.

Η Ε.Γ.Ο. εκφράζει τον προβληματισμό της για το παραπάνω γεγονός, καθώς τα χρονικά περιθώρια για την επαρκή προετοιμασία των Εθνικών ομάδων ήδη αρχίζουν να στενεύουν.
Ευελπιστούμε ότι σύντομα οι αρμόδιοι φορείς θα μπορέσουν να προβούν σε διαφορετική εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα μας, ώστε να επιτρέψουν την επάνοδο των αθλητών και αθλητριών μας στα γυμναστήρια, για ατομικές προπονήσεις και πάντοτε υπό τα πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.