Δεν πηγαίνει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής του Κιέβου η Ελένη Κελαϊδίτη

Η αρχική επιθυμία της Ελένης Κελαϊδίτη να συμμετάσχει στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Κιέβου (26-29 Νοεμβρίου) δεν θα γίνει τελικά πράξη, αφού η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ατομικού έκρινε προτιμότερο να μην πάρει μέρος στη διοργάνωση, για λόγους προστασίας από τη νόσο Covid-19 και πάντοτε με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία και με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας της αθλήτριας, όπως επίσης της προπονήτριας και της κριτή που θα την συνόδευαν, η Τεχνική Επιτροπή Ρυθμικής Γυμναστικής της Ε.Γ.Ο. εισηγήθηκε τη μη συμμετοχή της Κελαϊδίτη στο προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η τελική απόφαση λήφθηκε αφού εξετάστηκαν όλες οι πιθανές λύσεις και μολονότι η 20χρονη αθλήτρια ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για να αγωνιστεί και να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διάκριση. Ωστόσο, το ρίσκο της παρουσίας της στη διοργάνωση του Κιέβου, η οποία δεν έχει πλέον προ-Ολυμπιακό χαρακτήρα, κρίθηκε δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τα πιθανά οφέλη από την συμμετοχή της.

Σημαντικοί παράγοντες για την απόφαση περί μη συμμετοχής της Κελαϊδίτη ήταν τα μεταβαλλόμενα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ουκρανία, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί με υποχρέωση υποβολής σε διαδοχικά μοριακά τεστ κατά την άφιξη της αποστολής στο Κίεβο αλλά και πριν την επιστροφή της σε ελληνικό έδαφος, καθώς και η δυσκολία μετάβασης και επιστροφής λόγω των συνεχών ακυρώσεων πτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Γ.Ο. είχε ήδη επιλέξει να μην υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση στην ουκρανική πρωτεύουσα στο ανσάμπλ γυναικών και στο ατομικό νεανίδων, για τους ίδιους λόγους.

Πλέον, η Ελένη Κελαϊδίτη -όπως και η Εθνική ανσάμπλ- στρέφει το βλέμμα στις προ-Ολυμπιακές διοργανώσεις του 2021 και ειδικότερα στην σειρά των τεσσάρων παγκοσμίων κυπέλλων ατομικού που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και Μάιο, καθώς και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει στις αρχές Ιουνίου στη Βουλγαρία.