Αναβάλλονται όλοι οι προγραμματισμένοι για το Σαββατοκύριακο αγώνες της Ε.Γ.Ο.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία ανακοινώνει την αναβολή όλων των εθνικών αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο 31/10 – 01/11 (Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Ατομικού Γυναικών, Θεσσαλονίκη: Τελική Φάση Ενόργανης Παίδων-Κορασίδων & Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β’ Περιφέρειας, Ηράκλειο Κρήτης: Περιφερειακός Αγώνας Τραμπολίνο Δ’ Περιφέρειας και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικού Διαδρόμου), λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 και των εκτάκτων μέτρων που ανακοίνωσε πριν από λίγο η Κυβέρνηση για τον περιορισμό διασποράς της νόσου.

Η μη διεξαγωγή των διοργανώσεων της Θεσσαλονίκης κατέστη αναπόφευκτη έπειτα από την επιβολή lockdown, ενώ η αναβολή των αγώνων στο Ηράκλειο Κρήτης κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα ασφαλούς μετάβασης και συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικού Διαδρόμου για όλους τους αθλητές-αθλήτριες από το σύνολο της επικράτειας.

Έπειτα από τον καθορισμό των επιπλέον μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο (Παρασκευή 30/10) από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και θα τεθούν σε ισχύ για τον μήνα Νοέμβριο, η Ε.Γ.Ο. θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της, σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τη Γ.Γ.Α. και όλους τους αρμόδιους φορείς.

Το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα (02/11) και θα εξετάσει την προοπτική διεξαγωγής των εθνικών διοργανώσεων που έχουν οριστεί για το επόμενο διάστημα, όπως και την πιθανότητα προγραμματισμού των αγώνων που αναβλήθηκαν σε μεταγενέστερες ημερομηνίες, εφόσον κάτι τέτοιο κρίνεται εφικτό βάσει των δυνατοτήτων προπόνησης και συμμετοχής των αθλητών-αθλητριών, πάντοτε όμως θέτοντας την υγεία και την ασφάλειά τους σε απόλυτη προτεραιότητα.