Ενημέρωση για την τροπολογία που παρατείνει τη θητεία των Δ.Σ. των αθλητικών Ομοσπονδιών

Με αφορμή τις δημόσιες αναφορές σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει την παράταση της θητείας των Δ.Σ. των αθλητικών Ομοσπονδιών έως το τέλος Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ενήμεροι για την κατάθεση της τροπολογίας αναφορικά με τις θητείες των αθλητικών Ομοσπονδιών. Είναι μία εξέλιξη που ουσιαστικά σημαίνει ότι οι αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών θα διεξαχθούν με τον νέο αθλητικό νόμο και όχι νωρίτερα από τον Νοέμβριο του 2020.

Με δεδομένο ότι ο νέος αθλητικός νόμος αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή γύρω στα τέλη Αυγούστου και ότι θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου οι Ομοσπονδίες να εναρμονίσουν το καταστατικό τους σύμφωνα με αυτόν, μέσα από Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ήταν απαραίτητο να δοθεί μία μικρή παράταση στις θητείες των Ομοσπονδιών.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι τα σημερινά Δ.Σ. θα μπορούν να ασκούν διοίκηση μέχρι τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών με τον νέο αθλητικό νόμο, ακόμα και αν η τετραετής θητεία τους ξεπεραστεί κατά μερικές εβδομάδες. Εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, όπως πληροφορούμαστε, οι εκλογές κάθε Ομοσπονδίας θα γίνουν τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2020».