Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφών στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» της Γ.Γ.Α.

Μια σειρά από σημαντικά θέματα, σχετικά με τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, την υλοποίηση του νέου αθλητικού νόμου αλλά και με το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» της Γ.Γ.Α., το οποίο θα παραμείνει «ανοιχτό» για εγγραφές και μετά την αρχική προθεσμία της 30ής Ιουνίου 2020, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε τη Δευτέρα (15/06) αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Στην συνάντηση, στην οποία παρέστη ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, αποφασίστηκε να ξεκινήσει εντός των προσεχών ημερών η δημόσια διαβούλευση για τον νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση προς τα τέλη Ιουλίου.

Παράλληλα, έγινε δεκτή η πρόταση να παραταθεί και για τους επόμενους μήνες η δυνατότητα προσκόμισης των δικαιολογητικών εγγραφής στο νεοσύστατο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», προς διευκόλυνση των ίδιων των σωματείων. Η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι και το φθινόπωρο, χωρίς να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα η καταληκτική ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί αρχικά (30 Ιουνίου 2020).

Εκ μέρους της Ε.Γ.Ο., καλούνται εκ νέου τα σωματεία-μέλη της που δεν έχουν ήδη κινήσει την σχετική διαδικασία, να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για την έγκαιρη εγγραφή τους στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων».