Ολοκληρώνεται επιτυχώς η επαναφορά της Γυμναστικής στην αθλητική δραστηριότητα

Με την είσοδο στη Γ’ φάση της επιστροφής στην αθλητική δραστηριότητα, που περιλαμβάνει την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους τους αθλητές και αθλούμενους κάθε ηλικίας, ολοκληρώνεται η επαναφορά της ελληνικής Γυμναστικής στις προπονήσεις, εντός των χρονικών ορίων που είχε αιτηθεί και είχε προαναγγείλει η Ε.Γ.Ο., αφού η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και οι αρμόδιοι φορείς έδωσαν την έγκρισή τους.

Η Ε.Γ.Ο. εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, που επιτρέπει σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες των σωματείων να επανέλθουν στις προπονήσεις, ακολουθώντας πάντοτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α. για την προστασία από τη νόσο Covid-19.

Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας να ενεργήσουν πλέον κατά βούληση, σε ό,τι αφορά την επανέναρξη της προπονητικής δραστηριότητάς τους, επικοινωνώντας απευθείας με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές εφόσον χρησιμοποιούν δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Για πληροφορίες και υποβολή ερωτημάτων που σχετίζονται με τις συνθήκες ασφαλούς άσκησης, πέραν όσων αναφέρονται στην σχετική εγκύκλιο της Γ.Γ.Α. καθώς και στην ειδική ενότητα «Αθλητισμός & COVID19», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις αίθουσες γυμναστικής που λειτουργούν με ευθύνη της Ε.Γ.Ο. και φιλοξενούν, μεταξύ άλλων, αθλητές-αθλήτριες σωματείων, σας γνωρίζουμε ότι έχει ήδη καταρτιστεί το νέο πρόγραμμα προπονήσεων, το οποίο θα κοινοποιηθεί μέχρι αύριο (Τρίτη 2 Ιουνίου) στα σωματεία, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η εφαρμογή του νέου προγράμματος προπονήσεων στους χώρους ευθύνης της Ε.Γ.Ο. θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες (Ε.Γ. Μίκρας: Τρίτη 2 Ιουνίου, Αλεξάνδρειο Μέλαθρο: Πέμπτη 4 Ιουνίου), ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α.. Για όσους αθλητές-αθλήτριες επανέλθουν τώρα στις προπονήσεις, ο υπεύθυνος προπονητής κάθε σωματείου θα πρέπει να έχει μαζί του όλα τα απαραίτητα έγγραφα (ονομαστική κατάσταση αθλητών-αθλητριών, θεωρημένες ιατρικές βεβαιώσεις, κ.λπ.). Απαραίτητος είναι, επίσης, ο ορισμός ενός υγειονομικού υπευθύνου από κάθε σωματείο.

Υπενθυμίζεται ότι με τις παρούσες συνθήκες και με δεδομένο τον περιορισμό των διαθέσιμων ωρών προπόνησης, προς το παρόν δεν υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν προπονήσεις των προαγωνιστικών τμημάτων υποδομής των σωματείων στις αίθουσες γυμναστικής όπου προετοιμάζονται οι Εθνικές ομάδες.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επιστροφής στις προπονήσεις, σειρά θα πάρει μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η οριστικοποίηση του αναθεωρημένου αγωνιστικού ημερολογίου της Ε.Γ.Ο. για το έτος 2020, το οποίο έχει κατατεθεί στη Γ.Γ.Α. ήδη από τα τέλη Απριλίου, ως μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου της Ομοσπονδίας για την πλήρη επαναφορά στην αθλητική δραστηριότητα.