Προχωρά ομαλά το σχέδιο επαναφοράς της Ε.Γ.Ο. – Προσπάθεια να επανέλθουν στις προπονήσεις και τα σωματεία πριν τα τέλη Μαΐου

Με ταχύ ρυθμό προχωρά η υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της Ε.Γ.Ο. για την σταδιακή επιστροφή όλων των αθλητών και αθλητριών της γυμναστικής σε προπονητική δραστηριότητα, τηρώντας σε κάθε περίπτωση με απόλυτη συνέπεια το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. για την πρόληψη της νόσου Covid-19 στους αγωνιστικούς χώρους.

Μετά το ξεκίνημα ατομικών προπονήσεων για όλα τα μέλη των προ-Ολυμπιακών ομάδων ενόργανης και ρυθμικής, σειρά παίρνουν τώρα οι υπόλοιποι αθλητές των Εθνικών ομάδων, καθώς και όσοι υπολογίζονται ενόψει του επόμενου Ολυμπιακού κύκλου.
Βάσει της πρότασης της Ε.Γ.Ο., η ενεργοποίηση αυτής της 2ης φάσης μπορεί να γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (18-19 Μαΐου), εφόσον η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. ανάψει το «πράσινο φως».

Οι λίστες με τα ονόματα των επίλεκτων αθλητών – αθλητριών που θα ενταχθούν στη 2η φάση είναι έτοιμες για να προωθηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α.. Οι λεπτομέρειες για τις ώρες και τον τρόπο λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων θα οριστικοποιηθούν την Παρασκευή (15/05), σε διάσκεψη εργασίας με τους προέδρους των Τεχνικών Επιτροπών και τα μέλη αυτών, υπό τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Θανάση Βασιλειάδη.

Παράλληλα, όμως, και με εφόδιο την άρτια διαχείριση της κατάστασης μέχρι στιγμής, η Ε.Γ.Ο. προετοιμάζει ήδη το έδαφος για την υλοποίηση της 3ης και τελευταίας φάσης, που προβλέπει την έναρξη προπονήσεων για τους αθλητές-αθλήτριες όλων των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων γυμναστικής ανά την Ελλάδα, σε όλες τις αγωνιστικές ηλικιακές κατηγορίες.

Επιδίωξη της Ομοσπονδίας θα είναι να πείσει τους αρμόδιους φορείς ότι το ξεκίνημα της μεθεπόμενης εβδομάδας (25-26 Μαΐου) μπορεί να αποτελέσει την κατάλληλη χρονική στιγμή για την επανέναρξη ατομικών προπονήσεων και στα σωματεία, εφόσον βέβαια το επιτρέπουν οι συνολικοί δείκτες αντιμετώπισης της επιδημίας και πάντοτε λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.