Επαφές του Θ. Βασιλειάδη για την επαναφορά της Γυμναστικής σε προπονητική – αγωνιστική δραστηριότητα

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την σταδιακή επαναφορά των αθλητών – αθλητριών και των σωματείων της Ε.Γ.Ο. σε προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα, έπειτα από την ολοκλήρωση της α’ φάσης της μάχης κατά του κορωνοϊού, πρόκειται να θέσει υπόψη του Υφυπουργείου Αθλητισμού η διοίκηση της Ομοσπονδίας εντός των προσεχών ημερών.

Έπειτα από την επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης της περασμένης Πέμπτης (23/04), ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης θα έχει τη Δευτέρα (27/04) και την Τρίτη (28/04) μία σειρά ενημερωτικών επαφών με στελέχη της Γυμναστικής, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του «οδικού χάρτη» για την επανεκκίνηση του αθλήματος, σε συνάρτηση πάντοτε με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και τις αποφάσεις της Πολιτείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

Αμέσως μετά, η ολοκληρωμένη πρόταση της Ε.Γ.Ο. θα αποσταλεί προς έγκριση στον Υφυπουργό Αθλητισμού, περιλαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους για την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Ομοσπονδίας, βήμα προς βήμα, με απώτερο στόχο την ομαλή επιστροφή στις επίσημες αγωνιστικές διοργανώσεις από τον μήνα Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Οι φορείς – μέλη της Ε.Γ.Ο. θα ενημερώνονται έγκαιρα για κάθε εξέλιξη, ενώ εκτιμάται ότι οι πιθανές ημερομηνίες για κάθε μία από τις φάσεις της σταδιακής επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους θα μπορούν να ανακοινωθούν μετά τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.