«Μένουμε Σπίτι… Η Γυμναστική συνεχίζει δυνατή»: Ο νέος δίαυλος επικοινωνίας της Ε.Γ.Ο.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία παρουσιάζει τον νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους αθλητές – αθλήτριες, τους γονείς και τους προπονητές τους, με στόχο την ενεργοποίηση του κόσμου της Γυμναστικής κατά το διάστημα που «Μένουμε Σπίτι» λόγω της νόσου Covid-19. Στον ειδικό σύνδεσμο θα αναρτάται συστηματικά υλικό για κάθε άθλημα της Γυμναστικής, υπό την επίβλεψη της Ομάδας Εργασίας που συστήθηκε από την Ε.Γ.Ο. για τον συγκεκριμένο σκοπό, όπως είχε προαναγγελθεί προ ημερών στο ξεχωριστό κάλεσμα του Προέδρου της Ομοσπονδίας, Θανάση Βασιλειάδη.
Μείνετε συντονισμένοι και ανακαλύψτε μαζί μας τρόπους, ώστε να κάνουμε πιο δημιουργικό το διάστημα μέχρι την επιστροφή όλων μας στους αγωνιστικούς χώρους!

«Μένουμε Σπίτι… Η Γυμναστική συνεχίζει δυνατή»

Σήμερα οι ανάγκες απαιτούν να μείνουμε στο σπίτι. Μένουμε σπίτι και προσμένουμε σύντομα να ξαναβρεί η ζωή μας τον κανονικό της ρυθμό,  με όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα και όλες τις αγαπημένες μας δραστηριότητες. Προσαρμοζόμαστε στη νέα καθημερινότητα και μαθαίνουμε να είμαστε ευέλικτοι με τα νέα δεδομένα.

Η προσπάθεια της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας έχει ως στόχο να διατηρήσει τις σχέσεις των αθλητών, των προπονητών και των γονέων με τα αθλήματα της γυμναστικής, και γιατί όχι, να τις ενισχύσει στο δύσκολο καιρό της  πανδημίας.

Επιδίωξή μας είναι η ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση όλων των εμπλεκόμενων, να διατηρήσουν την επαφή με τα αθλήματα της γυμναστικής και να διατηρηθεί η σπίθα αναμμένη.

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»: Καθημερινά στα γυμναστήρια δουλεύαμε στοχεύοντας με μεγαλύτερη βαρύτητα στο ένα σκέλος. Αναμφίβολα  οι παρούσες συνθήκες αντιστρέφουν το ισοζύγιο βαρύτητας που δινόταν έως τώρα ενώ δυσκολεύουν τις  όποιες προσπάθειες εκγύμνασης, ωστόσο  δε θα πρέπει να παρεμποδίζουν καθόλου την ενίσχυση της γνωστικής και συναισθηματικής εξέλιξης μας.

Στον ειδικό σύνδεσμο του δικτυακού τόπου της Ομοσπονδίας θα αναρτάται συστηματικά υλικό για κάθε άθλημα της γυμναστικής που θα  απευθύνεται τόσο στους αθλητές και τις αθλήτριες, στους γονείς τους όσο και στους προπονητές τους.

Για τους αθλητές και τις αθλήτριες οι στόχοι μας είναι πολλαπλοί, γνωστικοί, συναισθηματικοί και κινητικοί (στο βαθμό που αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ασφάλεια μέσα στο σπίτι). Βίντεο, εικόνες, μικρά κείμενα, φύλλα εργασίας με παιχνίδι ερωτήσεων, παζλ κ.ά. θα χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Για τους προπονητές θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ιδέες και συμβουλές για το πώς μπορούν (μπορούμε) να χειριστούν τα νέα δεδομένα, αλλά ταυτόχρονα στοιχεία μεθοδολογίας.

Για τους γονείς θα προσεγγιστούν ζητήματα ενημέρωσης για θέματα που ενδιαφέρουν το γονιό ενός αθλητή – αθλήτριας (ή απλά αθλούμενου παιδιού).

Το υλικό αυτό ετοιμάζεται από μια ομάδα ανθρώπων της γυμναστικής, με αγάπη για τη γυμναστική, τα παιδιά που είναι στην αγκαλιά όλων των αθλημάτων, τους προπονητές αλλά και τους γονείς των παιδιών. Το ξεκίνημα είναι πάντα πιο δύσκολο από την πορεία και την αναπροσαρμογή. Όλες οι ιδέες είναι καλοδεχούμενες και ευπρόσδεκτες.

Οι εποχές είναι πρωτόγνωρες για όλους μας. Ας τις κάνουμε λίγο πιο φωτεινές, λίγο πιο χαμογελαστές.

«Μένουμε Σπίτι»… αλλά η ζωή συνεχίζεται! Η ικανότητα  προσαρμογής είναι το μεγαλύτερο μάθημα για μικρούς και μεγάλους, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει όλους και πάλι μαζί, δυνατούς  και έτοιμους να επανεκκινήσουμε τις «μηχανές».

Μένουμε Σπίτι… Η Γυμναστική συνεχίζει δυνατή!

 

Ομάδα Εργασίας:
Ευδοξία Κοσμίδου (συντονίστρια), ΕΕΠ ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, Μέλος Τ.Ε. Ρυθμικής
Δημήτρης Γιαννουλίδης, Μέλος Τ.Ε. Ενόργανης, Ομοσπονδιακός Προπονητής
Αναστασία Δόντη, ΕΕΠ ΤΕΦΑΑ ΕΚΠΑ, Ομοσπονδιακή Προπονήτρια
Ολύβια Δόντη, Επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ ΕΚΠΑ, Άμισθη συνεργάτης Ε.Γ.Ο.
Ευάγγελος Κολοζάκης, Μέλος Τ.Ε. Τραμπολίνο
Καλλιόπη Κουτσούκου, Μέλος Τ.Ε. Ρυθμικής
Θεόφιλος Λαλεχός, Ομοσπονδιακός Προπονητής
Μαρία Λίβα, Μέλος Τ.Ε. Ακροβατικής & Αεροβικής
Φωτεινή Μέλλου, Μέλος Τ.Ε. Ενόργανης
Σμαρώ Μήτσα, Ομοσπονδιακή Προπονήτρια
Δημήτρης Πολύζος, Μέλος Τ.Ε. Ακροβατικής & Αεροβικής
Λευκή Φερεντίνου, Μέλος Τ.Ε. Ακροβατικής & Αεροβικής, Μέλος Τ.Ε. Αεροβικής UEG