Οριστικοποιήθηκαν οι νέες ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Τις νέες ημερομηνίες τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021, ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Έτσι, οι Αγώνες της ΧΧΧΙΙ Ολυμπιάδας θα πραγματοποιηθούν ακριβώς έναν χρόνο αργότερα από τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες και έπειτα από την αναβολή τους, που κρίθηκε υποχρεωτική λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Την άμεση απόφαση της Δ.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» για το νέο χρονοδιάγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων υποδέχθηκε με ικανοποίηση η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG).
«Αυτή η ανακοίνωση θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα ζητήματα που έμειναν ανοιχτά από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων κατά έναν χρόνο, ξεκινώντας από τις Ολυμπιακές θέσεις που δεν έχουν ακόμη δοθεί. Θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στο να σεβαστούμε το πνεύμα του συστήματος της Ολυμπιακής πρόκρισης, όπως ορίζεται από τους κανονισμούς. Θα διασφαλίσουμε ότι οι διοργανώσεις που έπρεπε να αναβληθούν θα πραγματοποιηθούν, μόλις αυτή η παγκόσμια κρίση της υγείας βρεθεί πίσω μας και θα είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι όλες οι συνθήκες πληρούνται και μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της FIG, Μορινάρι Γουατανάμπε.

Παράλληλα, η FIG επανέλαβε την απόφαση της Δ.Ο.Ε., σύμφωνα με την οποία όλα τα Ολυμπιακά εισιτήρια που έχουν ήδη απονεμηθεί είτε σε Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές είτε σε αθλητές ονομαστικά, παραμένουν στην κατοχή όσων τα έχουν κερδίσει.