Αναβολή για τα προ-Ολυμπιακά παγκόσμια κύπελλα ρυθμικής και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα παρκούρ

Νέα αναβολή αγώνων ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG), ως συνέπεια της νόσου COVID-19, που έχει διακόψει επ’ αόριστον κάθε αθλητική δραστηριότητα διεθνώς.

Η FIG υποχρεώθηκε να αναβάλει τα προ-Ολυμπιακά παγκόσμια κύπελλα ρυθμικής γυμναστικής τα οποία επρόκειτο να διεξαχθούν διαδοχικά στην Σόφια (10-12 Απριλίου), στην Τασκένδη (17-19 Απριλίου) και στο Μπακού (24-26 Απριλίου), χωρίς προς το παρόν να ορίσει νέες ημερομηνίες τέλεσης των διοργανώσεων. Ο πρώτος από τους συνολικά τέσσερις αγώνες της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων ρυθμικής, στο Πέζαρο της Ιταλίας, έχει ήδη μετατεθεί για τις 5-7 Ιουνίου.

Μέσα από την κατάταξη των τεσσάρων τουρνουά, τρεις αθλήτριες του ατομικού θα κερδίσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ελένη Κελαϊδίτη να είναι μία από τις βασικές διεκδικήτριες.

Παράλληλα, η FIG μετέθεσε για τον Μάιο το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρκούρ που θα γίνει υπό την σκέπη της και το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Χιροσίμα στις 3-5 Απριλίου, με την συμμετοχή του Έλληνα πρωταθλητή Δημήτρη Κυρσανίδη. Η απόφαση λήφθηκε έπειτα από αίτημα των Ιαπώνων διοργανωτών και οι νέες ημερομηνίες τέλεσης θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, σε ματαίωση οδηγήθηκαν κάποιες άλλες σημαντικές διοργανώσεις, όπως το παγκόσμιο κύπελλο σύνθετου ατομικού ενόργανης του Μπέρμιγχαμ στη Βρετανία (επρόκειτο να γίνει στις 28 Μαρτίου), που θα αποτελούσε προ-Ολυμπιακό τουρνουά για αθλητές των 12 κορυφαίων χωρών, καθώς και τα παγκόσμια κύπελλα αεροβικής του Καντανιέντε στην Πορτογαλία (ήταν προγραμματισμένο για τις 27-29 Μαρτίου) και του Τόκιο (θα διεξαγόταν στις 18-19 Απριλίου).