Τιμή στη Μαρία Αλεβίζου, πρώτη εκπρόσωπο της ελληνικής ρυθμικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μία ιδιαίτερη τιμή στη Μαρία Αλεβίζου, την πρώτη αθλήτρια που εκπροσώπησε την ελληνική ρυθμική γυμναστική σε Ολυμπιακούς Αγώνες, επιφύλαξε ο Δήμος Καλαμάτας στο περιθώριο της άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Παρόντος του Πρόεδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και Προέδρου της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, η πρώην πρωταθλήτρια της ρυθμικής τιμήθηκε για την πρωτοποριακή διάκρισή της, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Μαρία Αλεβίζου είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, κατακτώντας την 21η θέση στο σύνθετο ατομικό και αποτελώντας μία από τις δύο πρώτες Ελληνίδες αθλήτριες της ρυθμικής στην ιστορία του θεσμού μαζί με τη Γιώτα Τσίτσελα, η οποία επίσης συμμετείχε στην ίδια διοργάνωση και κατετάγη 32η.

Παράλληλα, η κυρία Αλεβίζου συμμετέχει πλέον με επιτυχία στα κοινά, καθώς εξελέγη πέρσι Πρόεδρος στην 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και δέχθηκε τα συγχαρητήρια του κ. Βασιλειάδη για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.

alevizou-avgenakis1

alevizou-avgenakis2