Αναστέλλονται οι εθνικές διοργανώσεις της Ε.Γ.Ο. έως τις 22 Μαρτίου

Κατόπιν της κοινής υπουργικής απόφασης για προσωρινή απαγόρευση της παρουσίας κοινού σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις, από τις 9 έως τις 22 Μαρτίου, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία ανακοινώνει την αναβολή όλων των εθνικών διοργανώσεων που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν εντός των δύο επόμενων εβδομάδων και μέχρι την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται από την Ε.Γ.Ο. με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έπειτα από έντονες ανησυχίες που εξέφρασαν σωματεία και γονείς αθλητών-αθλητριών, με δεδομένο ότι στα αθλήματα της Γυμναστικής σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες είναι ανήλικοι. Πολλά από αυτά τα παιδιά επρόκειτο να μετακινηθούν στους αγώνες, μακριά από τον τόπο διαμονής τους, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, οι οποίοι όμως σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν θα έχουν δικαίωμα να συνοδεύσουν τα ανήλικα τέκνα τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Οι διοργανώσεις που αναβάλλονται είναι οι εξής:

– ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: A’ Φάση Α’-Β’-Γ’-Δ’ Κατηγοριών, Δ’ Περιφέρειας (Ρέθυμνο, 14 Μαρτίου 2020).

– ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Α’ Φάση Α’-Β’-Γ’ Κατηγοριών, Α’-Γ’ Περιφερειών (Λαύριο, 15 Μαρτίου 2020).

– ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Προκριματικός Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Συλλόγων & Ατομικού και Προκριματικός Αγώνας Ομαδικού (Ensemble) Α’-Β’ Κατηγοριών, Β’ περιφέρειας. (Βέροια, 14-15 Μαρτίου 2020)

– ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ: Περιφερειακός Αγώνας 1-4 Επιπέδων και Προκριματικός Αγώνας Συλλόγων & Ατομικού Α’-Β’-Γ’-Δ’ Κατηγοριών, Α’ Περιφέρειας (Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας, 14-15 Μαρτίου 2020)

– ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Διασυλλογικός Αγώνας Α’-Β1’-Β2’-Γ’-Δ’-Ε’ κατηγοριών, Α’-Γ’-Δ’ περιφερειών (Λαύριο, 15 Μαρτίου 2020).

– ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ: Επιλογή Εθνικών Ομάδων, Trials – Φάση 1 (Αθήνα, 14-15 Μαρτίου 2020).

Παράλληλα, συστήνουμε στα σωματεία και φορείς που έχουν αναλάβει την τέλεση αθλητικών εκδηλώσεων μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με την έγκριση της Ε.Γ.Ο., την αναβολή των εν λόγω διοργανώσεων για τους ίδιους λόγους.

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση αναβολής δεν αφορά το 6ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής APHRODITE CUP, το οποίο θα διεξαχθεί κανονικά στις ημερομηνίες που έχει προγραμματιστεί (20-22 Μαρτίου 2020) χωρίς την παρουσία θεατών.