Με την έγκριση της Ε.Γ.Ο. το 28ο “Kalamata Cup” και 7ο “Elegant Cup”

Στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στην Τέντα θα χτυπά από τη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς η μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει για 28η χρονιά το Διεθνές Κύπελλο “Kalamata Cup” και για 7η συνεχόμενη φορά το “Elegant Cup”. Τους αγώνες, που είναι με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, διοργανώνει ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παρασκευή 21/02 και Σάββατο 22/02 από τις 09:00 έως τις 10:00 και Κυριακή 23/02 από 09:30 έως τις 19:00, ο αθλητικός χώρος της Τέντας θα πλημμυρίσει από μουσικές και αθλήτριες που θα διαγωνιστούν διεκδικώντας μία θέση στο βάθρο.
Στους αγώνες θα λάβουν συνολικά μέρος 400 αθλήτριες από 44 Συλλόγους και 2 χώρες.
Οι αθλήτριες του ατομικού θα αγωνιστούν στις κατηγορίες των Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων, Ελπίδων και οι ομάδες του ανσάμπλ στις κατηγορίες Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων.

Τα νέα της προγράμματά θα παρουσιάσει η Εθνική μας ομάδα Ανσάμπλ Γυναικών, η οποία διεκδικεί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον προσεχή Μάιο μέσα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Κίεβο, καθώς και το Ανσάμπλ Νεανίδων.

Μαζί μας θα βρίσκεται στη φετινή διοργάνωση και η πρωταθλήτρια του Ατομικού και μέλος της προ-Ολυμπιακής ομάδας Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία θα παρουσιάσει τα καινούργια προγράμματά της, που άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στην πρώτη της φετινή διεθνή εμφάνιση, στο γκραν πρι της Μόσχας.
Η Κελαϊδίτη προετοιμάζεται για να διεκδικήσει και να κατακτήσει την Ολυμπιακή πρόκριση μέσα από τη σειρά των τεσσάρων παγκοσμίων κυπέλλων, που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο με έπαθλο μία θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Σας περιμένουμε όλους εκεί, να απολαύσετε, να ενθαρρύνετε, να χειροκροτήσετε την προσπάθεια των αθλητριών.

Η αφίσα της διοργάνωσης:
kalamata-cup-2020-poster