Αθλήτριες από 22 χώρες στο Aphrodite Cup 2020, τη μεγαλύτερη γιορτή της ρυθμικής στην Ελλάδα

Καταξιωμένες αθλήτριες και ομάδες της ρυθμικής γυμναστικής, από σπουδαίες σχολές του αθλήματος όπως η Ρωσία αλλά και από μακρινές χώρες όπως η Ινδονησία και η Χιλή, θα λάμψουν στο φετινό διεθνές τουρνουά Aphrodite Cup, που θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do), από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου.

Η καθιερωμένη, πλέον, γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής, θα αποτελέσει και πάλι την καλύτερη διαφήμιση για το άθλημα, αποτελώντας τη μοναδική διοργάνωση που διεξάγεται στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται στο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Συνολικά 260 αθλήτριες από 22 χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Εσθονία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Καζακστάν, Καναδάς, Κιργιστάν, Κορέα, Λετονία, Μολδαβία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Χιλή και Ελλάδα) έχουν κλείσει θέση στο 6ο Aphrodite Cup, στο οποίο θα δώσουν πρόσθετη λάμψη με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Εθνικών ομάδων γυναικών και νεανίδων.

Ειδικά, μάλιστα, για την πρωταθλήτρια του ατομικού Ελένη Κελαϊδίτη και για τα κορίτσια του ανσάμπλ γυναικών (Χρύσα Μουτάφη, Ιωάννα Τζιατζιά, Χριστίνα Ρήγα, Κατερίνα Παγουλάτου, Ραφαηλία Γουργιώτη, Λυδία Κυριαζή), η διοργάνωση θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό τεστ ετοιμότητας, καθώς τον Απρίλιο και τον Μάιο θα κυνηγήσουν την τελευταία τους ευκαιρία για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».

Επιπλέον, το Aphrodite Cup έχει ξεχωριστή κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση, με δεδομένο ότι αναδεικνύει ένα αμιγώς γυναικείο άθλημα και διεξάγεται πάντοτε σε ημερομηνίες κοντινές στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώ παράλληλα προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League και γι’ αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις γυμναστικής, διεθνώς.

«Επιδίωξή μας είναι το Aphrodite Cup να ανεβαίνει επίπεδο κάθε χρόνο και να ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες των ομάδων από όλο τον κόσμο, που επιλέγουν τον συγκεκριμένο αγώνα για την οργανωτική του αρτιότητα και για την ποιότητά του. Η φετινή διοργάνωση θα είναι ξεχωριστή, επειδή αποτελεί την κορύφωση της προσπάθειας των Εθνικών μας ομάδων ενόψει των τελευταίων τουρνουά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιπλέον, για τις υπόλοιπες Ελληνίδες αθλήτριες είναι μία σημαντική ευκαιρία να αγωνιστούν πλάι σε ξένες πρωταθλήτριες, να αποκτήσουν εμπειρίες και να γίνουν καλύτερες. Σε συνεργασία με την Ε.Γ.Ο., με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και με όλους τους υποστηρικτές μας, προετοιμαζόμαστε για να παρουσιάσουμε μία διοργάνωση ανώτερη από όλες τις προηγούμενες», δήλωσε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», Ελένη Μιχοπούλου, η οποία υπήρξε από τις πρωτοπόρους της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής και έχει συμπληρώσει τέσσερις δεκαετίες επιτυχημένης ενασχόλησης με το άθλημα, υπηρετώντας το ως προπονήτρια και ως διοικητικό στέλεχος με ευρύτατη αναγνώριση εντός και εκτός συνόρων.

Το 6o Aphrodite Cup διοργανώνεται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία» από κοινού με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η COSMOTE TV.

aphrodite-cup-2020-header