«Ασημένιος» ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Κότμπους, παραμένει σε τροχιά Ολυμπιακής πρόκρισης (videos)

Ένα μικρό βήμα στην έξοδο του προγράμματός του δεν επέτρεψε στον Λευτέρη Πετρούνια να κάνει το μεγάλο βήμα που χρειαζόταν ώστε να πλησιάσει στην Ολυμπιακή πρόκριση, μέσα από το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους. Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό, καθώς ο κύριος αντίπαλός του, ο Κινέζος Γιανγκ Λιου, κατέκτησε τη νίκη και έφτασε τις τρεις στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων.

Ο 28χρονος «άρχοντας των κρίκων» συνέχισε να δείχνει δυνατότερος από αγώνα σε αγώνα, ωστόσο η προσγείωσή του δεν ήταν η καλύτερη και έτσι πήρε 14,866 βαθμούς, συγκομιδή κατώτερη από εκείνη του προχθεσινού προκριματικού (14,933 β.).
Παρόλα αυτά, κρατήθηκε στην κορυφή της κατάταξης μέχρι να αγωνιστεί ο Γιανγκ Λιου, ο οποίος επίσης είχε ασταθή έξοδο, αλλά συγκέντρωσε 15,133 βαθμούς, παρουσιάζοντας πρόγραμμα με υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,400 έναντι 6,300 του Πετρούνια).
Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν με 14,833 βαθμούς, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τον έτερο Κινέζο, Χάο Γιόου.

Οι Γερμανοί διοργανωτές αποχαιρέτησαν μάλιστα τον Έλληνα πρωταθλητή με ένα ξεχωριστό δώρο, προσφέροντάς του μαζί με το ασημένιο μετάλλιο ένα φορμάκι για τη νεογέννητη κόρη του, με τυπωμένη τη φράση “Welcome to Cottbus anytime Σοφία”.

Η απώλεια της νίκης στο Κότμπους, σε συνδυασμό με τη νέα επικράτηση του μεγάλου αντιπάλου, κάνει εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια για να κερδίσει την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη των κρίκων και μαζί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020»:
Πλέον, για να υποσκελίσει τον Γιανγκ Λιου, θα πρέπει να κάνει το «3 στα 3» στα τρία εναπομείναντα παγκόσμια κύπελλα και να κατακτήσει τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια μέσα σε διάστημα ενός μήνα, στη Μελβούρνη (20-23 Φεβρουαρίου 2020), στο Μπακού (12-15 Μαρτίου 2020) και στην Ντόχα (18-21 Μαρτίου 2020).
Επιπλέον, όμως, θα είναι υποχρεωμένος να επικρατήσει έχοντας μέσο όρο βαθμολογιών μεγαλύτερο από 15,166 β., προκειμένου να ξεπεράσει την αντίστοιχη βαθμολογική συγκομιδή του Κινέζου στους τρεις νικηφόρους αγώνες του (15,200 + 15,166 + 15,133 β.).

Αν, πάντως, ένας αθλητής στον πλανήτη είναι ικανός να πετύχει μία τέτοια ανατροπή και να φτάσει σε ακόμα υψηλότερες βαθμολογίες, αυτός λέγεται Λευτέρης Πετρούνιας

Το πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων (2ος με 14,866 β.):

Η απονομή των μεταλλίων, αλλά και του ξεχωριστού δώρου που πρόσφεραν οι Γερμανοί διοργανωτές στον Λευτέρη Πετρούνια:

Στιγμιότυπα από την απονομή του ασημένιου μεταλλίου και του ξεχωριστού δώρου στον Λευτέρη Πετρούνια:
petrounias_cottbus2019_1petrounias_cottbus2019_2
petrounias_cottbus2019_3petrounias_cottbus2019_4_provias