Σημαντικές αποφάσεις στο 28ο Συνέδριο της UEG, στην Σόφια

Το μέλλον της ευρωπαϊκής γυμναστικής σχεδιάζεται και παίρνει μορφή μέσα από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο 28ο ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου στην Σόφια.

Παρών στις εργασίες είναι ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Αντιπρόεδρος της UEG Θανάσης Βασιλειάδης, μαζί με τον οποίο στη βουλγαρική πρωτεύουσα βρίσκονται η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Ηρώ Ορφανού, καθώς και το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της UEG, Μαρία Παπαδοπούλου.

Στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής πρόκειται να συζητηθούν ή και να επικυρωθούν αρκετές σημαντικές οργανωτικές και δομικές αλλαγές, σε ό,τι αφορά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γυμναστικής του Ολυμπιακού κύκλου 2021-2024.
Μεταξύ άλλων, ενισχύεται η βαρύτητα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ενόργανης και ρυθμικής, τα οποία στο εξής θα αποτελούν «προθάλαμο» για την ομαδική συμμετοχή στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα και κατ’ επέκταση θα συνδέονται πιο στενά με τη διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης για το 2024.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η μετονομασία του φορέα, που από την ερχόμενη χρονιά δεν θα ονομάζεται πλέον Union Européenne de Gymnastique (UEG), αλλά θα φέρει την επίσημη ονομασία European Gymnastics, στο πρότυπο άλλων αντίστοιχων αθλητικών ομοσπονδιών.

 

ueg-congress-2019-01

ueg-congress-2019-02

ueg-congress-2019-03