Σαρωτικοί οι Ρώσοι στο σύνθετο ατομικό ανδρών

Το «ένα – δύο» έκανε η Ρωσία στον τελικό του σύνθετου ατομικού ανδρών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Στουτγάρδης, με τον Νικίτα Ναγκόρνι να κατακτά το χρυσό μετάλλιο (88,772 β.) μπροστά από τον συμπατριώτη του και προκάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Αρτούρ Νταλαλογιάν (87,165 β.). Την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Ολέγκ Βερνιάιεφ (86,973 β.), που χάρισε στην Ουκρανία το πρώτο της μετάλλιο στο αγώνισμα μετά την ανεξαρτητοποίησή της.

Ο Ναγκόρνι, «χάλκινος» πέρσι στην Ντόχα, ανέβηκε αυτή τη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου εκθρονίζοντας τον Νταλαλογιάν και ολοκληρώνοντας αήττητος το 2019 στο σύνθετο ατομικό, δεδομένου ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε αναδειχθεί επίσης πρωταθλητής Ευρώπης.

Πρωτόγνωρη ήταν και η επιτυχία του Βερνιάιεφ, που το 2016 είχε αναδειχθεί «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στο σύνθετο ατομικό, αλλά χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την έβδομη συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι να φορέσει ένα μετάλλιο στο στήθος, σε ό,τι αφορά στο σύνθετο ατομικό.

Αντίθετα, εκτός βάθρου έμεινε αυτή τη φορά ο Κινέζος Σιάο Ρουοτένγκ, θριαμβευτής το 2017 και 2ος το 2018 (υστερώντας τότε σε ισοβαθμία με τον Νταλαλογιάν), ο οποίος στην Στουτγάρδη περιορίστηκε στην 4η θέση με 86,690 β., εξαιτίας μίας πτώσης στο μονόζυγο.