Επόμενη στάση το Βαγιαδολίδ για την Κασάπογλου

Με προορισμό την Ισπανία αναχωρεί σήμερα (Πέμπτη 03/10) η πρωταθλήτρια του τραμπολίνο Λίλα Κασάπογλου συνοδευόμενη από την προπονήτριά της Βαρβάρα Βοϊβόδα, προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο παγκόσμιο κύπελλο του Βαγιαδολίδ (5-6 Οκτωβρίου).

Για την 23χρονη αθλήτρια, αυτή θα είναι η τέταρτη φετινή συμμετοχή σε ισάριθμους αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου τραμπολίνο, με την προσδοκία να συνεχίσει τη διαρκή ανοδική πορεία της και να μπει για πρώτη φορά στο βαθμολογούμενο «τοπ 30» της προ-Ολυμπιακής παγκόσμιας κατάταξης, κυρίως όμως για λόγους γοήτρου.

Το κυνήγι, άλλωστε, της πρόκρισης για το «Τόκιο 2020», περνά για την Ελληνίδα εκπρόσωπο μέσα από το επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο, που επίσης θα φιλοξενηθεί στην ιαπωνική πρωτεύουσα (28 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου) και στο οποίο θα δοθούν τα 8 από τα συνολικά 16 Ολυμπιακά εισιτήρια κάθε κατηγορίας.

Η διοργάνωση του Βαγιαδολίδ θα αποτελέσει για την Κασάπογλου την τελική αγωνιστική πρόβα πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και την επιστροφή της στο στάδιο όπου είχε λάμψει στο ευρωπαϊκό του 2016, κατακτώντας τότε τη 15η θέση στο ατομικό γυναικών.

Η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου της ισπανικής πόλης θα ανοίξει το Σάββατο (05/10) με τον προκριματικό, ενώ την Κυριακή (06/10) θα γίνει ο τελικός, με την συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων αθλητριών.