Κ. Χατζηζήσης: «Περιμένω το καλύτερο από κάθε μία αθλήτριά μας στην Στουτγάρδη»

Ο σημαντικότερος αγώνας του Ολυμπιακού κύκλου 2017-2020 βρίσκει τις Αργυρώ Αφράτη, Ιωάννα Ξουλόγη και Ελβίρα Κατσάλη σε θέση ετοιμότητας, ώστε η κάθε μία να αναδείξει την αξία της στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης και όλες μαζί να δείξουν ότι η ελληνική γυναικεία ενόργανη γυμναστική έχει παρόν αλλά και μέλλον.

Ενόψει του μεγάλου ραντεβού της γερμανικής πόλης, ο προπονητής της Εθνικής γυναικών Κώστας Χατζηζήσης αναφέρθηκε σε όσα προσδοκά να δει από τις τρεις Ελληνίδες, οι οποίες θα παρουσιάσουν προγράμματα και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού και θα αναζητήσουν την τελειότητα στις εκτελέσεις τους, ώστε να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους. Το εισιτήριο για τους Αγώνες «Τόκιο 2020» θα κερδίσουν μέσω του σύνθετου τουλάχιστον 20 αθλήτριες, αλλά με τον περιορισμό του ενός εισιτηρίου για κάθε χώρα και χωρίς να υπολογίζονται οι 12 χώρες που θα πάρουν ομαδική Ολυμπιακή πρόκριση.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην ολοκλήρωση μίας προσπάθειας ετών και η κάθε μία από τις τρεις αθλήτριες, για τον δικό της ξεχωριστό λόγο, καλείται να δείξει τον καλύτερο εαυτό της. Περιμένω λοιπόν και από τα τρία κορίτσια να κάνουν μία αξιόλογη εμφάνιση και να πετύχουν ό,τι περισσότερο μπορούν στην Στουτγάρδη. Έχουν καλά προγράμματα και αυτή είναι η στιγμή να τα παρουσιάσουν με άψογο τρόπο, προκειμένου να ανταμειφθούν για την προετοιμασία και για τους κόπους τους», δήλωσε ο κ. Χατζηζήσης, προτού αναφερθεί ειδικότερα σε κάθε μία από τις τρεις εκπροσώπους της Εθνικής γυναικών:

«Η Αργυρώ Αφράτη προέρχεται από μία δύσκολη χρονιά, έχασε έδαφος λόγω ενός τραυματισμού, αλλά διαθέτει πολύ καλά προγράμματα. Καλείται να δείξει ότι μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, τόσο για τον εαυτό της όσο και για να κρατήσει ψηλά τη γυναικεία ενόργανη στην Ελλάδα, αποτελώντας τον καταλύτη για την επόμενη ημέρα του αθλήματος. Είναι η αθλήτριά μας που έχει στα προγράμματά της τις ασκήσεις με τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας.
Για την Ιωάννα Ξουλόγη, το ζητούμενο είναι να επιβεβαιώσει την σταθερότητά της και να δώσει ξανά το “είναι” της, όπως έκανε κάθε φορά που χρειάστηκε να βοηθήσει την ομάδα. Της αξίζει να ολοκληρώσει αυτή την προσπάθεια με μία πολύ καλή εμφάνιση, αντάξια των δυνατοτήτων της.
Παράλληλα, η Ελβίρα Κατσάλη, που είναι 16 ετών και θα κάνει το ντεμπούτο της σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα πρέπει να αφήσει μία καλή πρώτη εντύπωση και να δείξει ότι ετοιμάζεται για μία διαρκώς ανοδική πορεία».

Ο Κώστας Χατζηζήσης ολοκλήρωσε με ένα μήνυμα στήριξης προς την ελληνική τριάδα:
«Εκτιμώ ιδιαίτερα και τις τρεις αθλήτριες, που έχουν δείξει απίστευτη θέληση και θα τις στηρίξω με κάθε τρόπο. Πλέον έμεινε ένα τελευταίο βήμα, για να αφήσουν στην άκρη όλα τα εμπόδια, όλες τις άλλες σκέψεις και να κάνουν τον καλύτερο αγώνα τους στην Στουτγάρδη. Θα είναι η ιδανική επιβράβευσή τους, για όσα έχουν κάνει για να φτάσουν μέχρι εδώ».

Οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας έχουν κληρωθεί να αγωνιστούν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου (19:00 – 20:45), στην πρώτη από τις δύο ημέρες του γενικού προκριματικού αγώνα της κατηγορίας γυναικών.