Χάλκινο μετάλλιο για τον Κυρσανίδη στους “World Urban Games”

Άλλη μία μεγάλη διεθνή επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο πρωταθλητής του παρκούρ Δημήτρης Κυρσανίδης, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα Freestyle, στους “World Urban Games” που φιλοξενήθηκαν στη Βουδαπέστη από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την επίσημη υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και περιλάμβανε έξι αναγνωρισμένα αθλήματα «νέας γενιάς» (παρκούρ, μπάσκετ 3Χ3, ποδήλατο BMX freestyle, πατίνια ρόλερ freestyle, ιπτάμενος δίσκος freestyle, μπρέικντανς), καθώς και δύο αθλήματα επίδειξης (laser run, κωπηλασία κλειστού χώρου).

Ο κορυφαίος Έλληνας εκπρόσωπος στο άθλημα του παρκούρ κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο στο Freestyle, κατακτώντας την 3η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 24,00 β. και παραμένοντας σε τροχιά επιτυχιών, έπειτα από τα τρία μετάλλια που είχε κερδίσει στα παγκόσμια κύπελλα της FIG τον Απρίλιο και τον Μάιο. Η διάκρισή του αποκτά μεγαλύτερη αξία, με δεδομένο ότι προερχόταν από τραυματισμό, που τον είχε αφήσει εκτός προπονήσεων για περίπου δυόμισι μήνες και μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Το χρυσό μετάλλιο στο Freestyle πήρε ο Ρώσος Εβγκένι Αρογιάν με 25,00 β., υπερισχύοντας στην ισοβαθμία με τον Πολωνό Κριστιάν Κοβαλέφσκι, που επίσης είχε συγκομιδή 25,00 β..

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης συμμετείχε και στο αγώνισμα Speed-Run, όπου κατετάγη 8ος στον προκριματικό με χρόνο 24.04 και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό, στον οποίο βελτίωσε την επίδοσή του (7ος με 23.14), αλλά έμεινε για μία θέση έξω από την εξάδα των φιναλίστ.

kyrsanidis-worldurbangames2019-podium

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης (δεξιά), στο βάθρο των νικητών του αγωνίσματος Freestyle στους “World Urban Games”.

kyrsanidis-worldurbangames2019-karamanis

Ο Έλληνας πρωταθλητής του παρκούρ είχε στη Βουδαπέστη την υποστήριξη και την τεχνική καθοδήγηση του Σπύρου Καραμάνη.