Επιτυχημένο ξεκίνημα για τις Ελληνίδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής νεανίδων (videos)

Πολύ καλές στιγμές, παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες λόγω της έλλειψης εμπειρίας, περιλάμβανε για τις νεαρές Ελληνίδες εκπροσώπους του ανσάμπλ και του ατομικού η πρεμιέρα του 1ου παγκόσμιου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής νεανίδων, στη Μόσχα.

Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά και αποτελεί ένα νέο μεγάλο «στοίχημα» για τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής, φιλοξενείται στο νεόδμητο στάδιο «Ιρίνα Βίνερ-Ουσμάνοβα», το οποίο ανεγέρθηκε προς τιμήν της Ρωσίδας αρχιπροπονήτριας και προέδρου της ομοσπονδίας ρυθμικής γυμναστικής της χώρας της.

Στο άνοιγμα της αυλαίας, η Εθνική ανσάμπλ νεανίδων (Ίλια Αλεξοπούλου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Ελένη Ρίζου) εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά της στις 5 κορδέλες και συγκέντρωσε 16,200 βαθμούς, επίδοση που τη φέρνει προς το παρόν στην 5η θέση μεταξύ των 16 ομάδων που έχουν αγωνιστεί στο συγκεκριμένο όργανο, αλλά και στη 18η θέση της προσωρινής κατάταξης στο σύνολο των 33 χωρών.

Δείγματα του ταλέντου τους έδειξαν και οι αθλήτριες του ατομικού, με την Εβίτα Γιαννοπούλου να κατακτά τη 15η θέση στο σχοινάκι με 14,450 β. και την Ανδρονίκη Αγάθου να τερματίζει 22η στην μπάλα με 15,400 β., σε σύνολο 61 αθλητριών από ισάριθμες χώρες.

Στην ομαδική κατάταξη, που προκύπτει από το βαθμολογικό άθροισμα όλων των προγραμμάτων (ατομικού και ανσάμπλ), η Ελλάδα βρίσκεται μέχρι στιγμής στη 17η θέση με 46,050 βαθμούς.

Ο προκριματικός ολοκληρώνεται αύριο (Σάββατο 20/07), με το δεύτερο σκέλος: Στο ατομικό θα συμμετάσχουν η Ανδρονίκη Αγάθου στις κορύνες και η Ειρήνη Κομψελίδου στην κορδέλα (15:00 – 16:30 ώρα Ελλάδας), ενώ το ελληνικό ανσάμπλ θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του στα 5 στεφάνια (18:30 – 21:00), ώστε από το άθροισμα των δύο ημερών να αναδειχθεί η τελική κατάταξη στον σύνθετο αγώνα.

Το πρόγραμμα της Εθνικής ανσάμπλ νεανίδων στις 5 κορδέλες (16,200 β.):

Το πρόγραμμα της Εβίτας Γιαννοπούλου στο σχοινάκι (15η με 14,450 β.):

Το πρόγραμμα της Ανδρονίκης Αγάθου στην μπάλα (22η με 15,400 β.):