Με 13 ομάδες και 340 συμμετέχοντες η Ελλάδα στη 16η Παγκόσμια Γυμναστράδα

Δυναμική συμμετοχή, με 13 ομάδες και 340 αθλητές και αθλήτριες, θα έχει η Ελλάδα στη 16η Παγκόσμια Γυμναστράδα, τη μαζικότερη διεθνή έκφραση της Γυμναστικής για Όλους, που θα φιλοξενηθεί στο Ντόρνμπιρν της Αυστρίας από τις 7 έως τις 13 Ιουλίου.

Συνολικά 18.000 αθλητές από 60 χώρες θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, η οποία διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και αποτελεί το μεγαλύτερο σε μέγεθος αθλητικό γεγονός που πραγματοποιεί η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG). Ανάμεσα στα κράτη που θα εκπροσωπηθούν για πρώτη φορά περιλαμβάνονται εξωτικές χώρες όπως η Μοζαμβίκη, το Νεπάλ, τα Φίτζι και η Τόνγκα, αποδεικνύοντας την παγκόσμια απήχηση της γυμναστικής.

Η Τελετή Έναρξης θα γίνει την Κυριακή 7 Ιουλίου στο στάδιο Μπίρκενβιζε του Ντόρνμπιρν, αλλά η γυμναστική θα «πλημμυρίσει» επίσης οκτώ πόλεις της κοιλάδας του Ρήνου (Μπρέγκεντς, Φέλντκιρχ, Γκέτσις, Χεχστ, Χόχενεμς, Λούστεναου, Ράνκβαϊλ, Βόλφουρτ), καθεμιά από τις οποίες θα φιλοξενήσει τη δική της ανοιχτή σκηνή με ξεχωριστές δράσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι σύλλογοι και φορείς που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη διοργάνωση είναι οι ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού (με δύο διαφορετικές ομάδες), Γ.Α.Σ Ειρήνη Περιστερίου, Α.Ο. Λαγονησίου, Α.Π.Ε. Γιτάνη, Λεόντειος Σχολή, Αριάδνη Περιστερίου, Way Of Life, Hobo Illusioners and Team Wolf 31, Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος, Α.Σ.Ε. Δούκα, Ελαία Γ.Σ., ενώ μόνο στο Γκαλά της FIG θα λάβει μέρος η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων.

Η ομάδα της Ολυμπίας Δραγούνη είναι προσκεκλημένη ως κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Καρυάτιδες» στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντόρνμπιρν, οδηγώντας το στην κορύφωσή του. Το Γκαλά θα διεξαχθεί το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου, αλλά και το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουλίου, με τα εισιτήρια να έχουν ήδη εξαντληθεί και τους διοργανωτές να έχουν προβλέψει την τοποθέτηση γιγαντοοθόνης σε γειτονικό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου, προκειμένου να μην χάσει κανείς αυτό το μοναδικό θέαμα, στο οποίο θα υπάρχει ελληνικό χρώμα για πρώτη φορά.