Με κορυφαία στελέχη του Ολυμπιακού κινήματος και της γυμναστικής ο Θ. Βασιλειάδης στο Μινσκ

Σημείο συνάντησης μεταξύ κορυφαίων στελεχών του Ολυμπιακού κινήματος και της παγκόσμιας γυμναστικής αποτέλεσε το Μινσκ, όπου με αφορμή τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες φιλοξενήθηκε η καθιερωμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), στις 28 και 29 Ιουνίου.

Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, παρών ήταν με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της UEG ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος κατέθεσε τις απόψεις του για τα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν και για τις αποφάσεις που λήφθηκαν:
Μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής ενέκρινε αλλαγές στους κανονισμούς των διοργανώσεων Γυμναστικής για Όλους “European Gym for Life Challenge” και “Golden Age Gym Festival” (θα αναρτηθούν προσεχώς στο Διαδίκτυο), ενώ ανέθεσε στο Πέζαρο της Ιταλίας τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ακροβατικής και αεροβικής του 2021.

Ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. είχε, παράλληλα, την ευκαιρία να συγχαρεί από κοντά τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. Σπύρο Καπράλο, για την εξαιρετικά τιμητική εκλογή του μεταξύ των «αθανάτων» μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Επιπλέον, είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυναικών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), αλλά και κάτοχο έξι Ολυμπιακών μεταλλίων Νέλι Κιμ, η οποία επίσης βρέθηκε στο Μινσκ.

Την ελληνική γυμναστική εκπροσώπησε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας και ο διακεκριμένος διεθνής κριτής της ενόργανης ανδρών Νίκος Προβιάς, με την ιδιότητα του Τεχνικού Επιτετραμμένου της διοργάνωσης, σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο άθλημα.

Η επόμενη φετινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEG ορίστηκε να γίνει στην Τιφλίδα της Γεωργίας, στις 30-31 Αυγούστου.

vasiliadis-provias-kapralos-gayibov-kim-minsk2019

Από αριστερά: Ο Τεχνικός Επιτετραμμένος Ενόργανης Ανδρών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νίκος Προβιάς, η Ολυμπιονίκης και υψηλόβαθμη αξιωματούχος της FIG Νέλι Κιμ, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. και νέο μέλος της Δ..Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της UEG Φαρίντ Γκαγίμποφ, ο αντιπρόεδρος της UEG και επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, καθώς και ο γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης.