Το «αύριο» της ελληνικής και της παγκόσμιας ενόργανης αποκαλύπτεται στο Γκιόρ

Το μέλλον της διεθνούς ενόργανης γυμναστικής δίνει ραντεβού στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, όπου θα διεξαχθεί το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης εφήβων – νεανίδων, από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου.

Στον νεοσύστατο θεσμό, που αποτελεί μία καινοτομία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) φέρνοντας σε ρόλο πρωταγωνιστή τις νεότερες γενιές αθλητών, θα συμμετάσχουν τέσσερις Έλληνες εκπρόσωποι: Ο γεννημένος το 2002 Γιώργος Κελεσίδης στην κατηγορία εφήβων και οι γεννημένες το 2004 Χρύσα Μπαλάμη, Ασημίνα Σεβαστοπούλου, Μαγδαληνή Τσιώρη στην κατηγορία νεανίδων, έχοντας προετοιμαστεί να παρουσιάσουν προγράμματα σε όλα τα όργανα του σύνθετου ατομικού.

Στο πλευρό των νεαρών πρωταθλητών, που αναχωρούν αύριο (Κυριακή 23/06) για την ουγγρική πόλη, θα βρίσκονται οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Χατζηζήσης, Απόστολος Πεσσίνης, Γιώργος Ζαχαριάδης και οι διεθνείς κριτές Σταύρος Γαλερός, Ελπίδα Στεφανίδου.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Πέμπτη (27/06) με τον γενικό αγώνα των εφήβων, μέσα από τον οποίο θα προκύψουν οι νικητές στο ομαδικό και στο σύνθετο ατομικό, καθώς και οι οκτώ φιναλίστ σε καθέναν από τους επιμέρους τελικούς οργάνων. Την Παρασκευή (28/06) θα γίνει ο αντίστοιχος γενικός αγώνας των νεανίδων, ενώ οι τελικοί οργάνων θα πραγματοποιηθούν σε δύο σκέλη, το Σάββατο (29/06) και την Κυριακή (30/06).

Στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής εφήβων – νεανίδων έχουν δηλώσει συμμετοχή 257 αθλητές και αθλήτριες (136 αγόρια, 121 κορίτσια) από 62 χώρες.