Θετικό ξεκίνημα από το ανσάμπλ νεανίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής (video)

Με την Εθνική ανσάμπλ νεανίδων να παρουσιάζει το πρόγραμμά της στα 5 στεφάνια και να αφήνει καλές εντυπώσεις, παρά τη δεδομένη απειρία των κοριτσιών, άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης (16/05) η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Στην πρεμιέρα των αγώνων, η πρωτοεμφανιζόμενη εκτός των συνόρων νεανική ελληνική ομάδα (Ήλια Αλεξοπούλου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία-Μαρία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Ελένη Ρίζου) συγκέντρωσε 18,275 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την 15η θέση μεταξύ 20 ομάδων στα 5 στεφάνια.

Η Εθνική ανσάμπλ νεανίδων θα αγωνιστεί ξανά το Σάββατο (18/05), στις 5 κορδέλες, με τη Νίνα Ανδρεανίδου στη θέση της Ελένης Ρίζου, με την προσδοκία ότι θα αποδώσει ακόμα καλύτερα, αφού πλέον δεν θα υπάρχει το άγχος της πρεμιέρας. Από το βαθμολογικό άθροισμα των δύο ημερών θα βγει η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα. Επιπλέον, οι οκτώ χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους επιμέρους τελικούς οργάνων της Κυριακής (19/05).

Στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπαίνουν από αύριο (Παρασκευή 17/05) και οι πρωταθλήτριες του ατομικού γυναικών: Στο πρώτο σκέλος του γενικού προκριματικού αγώνα θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς η Ελένη Κελαϊδίτη και η Ιωάννα Μαγοπούλου, παρουσιάζοντας προγράμματα με μπάλα και με στεφάνι, στον 2ο από τους τρεις ομίλους της ημέρας (13:30 – 15:00 ώρα Ελλάδας).

Το πρόγραμμα της Εθνικής ανσάμπλ νεανίδων στα 5 στεφάνια: