Μεγάλος αριθμός συμμετοχών και έντονη προσμονή για το “EGO White Tower Gym Festival 2019”

Εντυπωσιακή προμηνύεται η νέα γιορτή της Γυμναστικής για Όλους στη Θεσσαλονίκη, το “EGO White Tower Gym Festival 2019”, που θα πραγματοποιηθεί στο Δ.Α.Κ. Ευόσμου «Βούλα Πατουλίδου» το Σάββατο 4 Μαΐου.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα των διοργανωτών ήταν εντυπωσιακή, με τις δηλώσεις συμμετοχών να ξεπερνούν τις προσδοκίες και τον τελικό αριθμό εγγεγραμμένων να φτάνει τους 1.045, έπειτα από την παράταση που δόθηκε λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος.

Στο πρώτο “EGO White Tower Gym Festival” θα πάρουν μέρος συνολικά 41 ομάδες, που θα δώσουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη ταξιδεύοντας από πολλές διαφορετικές περιοχές της χώρας, για να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους και να αναδείξουν την ομορφιά του αθλήματος της Γυμναστικής για Όλους:
Παρούσες θα είναι ομάδες από την Κέρκυρα, από την Αθήνα και ολόκληρη την Αττική, από τον Βόλο, καθώς και από διάφορες πόλεις της Μακεδονίας όπως οι Σέρρες, η Δράμα και η Έδεσσα, όπως βέβαια και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, τη διοργάνωση θα λαμπρύνει με την παρουσία της η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, η οποία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια Γυμναστικής για Όλους το 2017 κατακτώντας το Τρόπαιο «Μπρούνο Γκράντι» στη Νορβηγία, υπό την καθοδήγηση της Ολυμπίας Δραγούνη.

«Με πολλή χαρά είδαμε τον κόσμο να αγκαλιάζει αυτό το νέο εγχείρημα, το πρώτο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους που διοργανώνει η Ε.Γ.Ο. στη Θεσσαλονίκη. Οι συμμετοχές έφτασαν σε τετραψήφιο αριθμό, μέγεθος που κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό, αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για μία καινούργια προσπάθεια. Είναι επίσης πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι θα έχουμε ομάδες από πολλές διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Επιδίωξή μας είναι το “EGO White Tower Gym Festival” να καθιερωθεί, να μεγαλώνει κάθε χρόνο και να εξελιχθεί σε πόλο έλξης για ομάδες από όλες τις βαλκανικές χώρες, αποκτώντας διεθνή υπόσταση», τόνισε το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Μαρία Παπαδοπούλου.

Το “EGO White Tower Gym Festival 2019”, όπως όλα τα Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, δεν θα έχει διαγωνιστικό και βαθμολογικό χαρακτήρα, αλλά ούτε και ηλικιακά όρια, αναδεικνύοντας την αξία της συμμετοχής και επιβραβεύοντας τους πάντες με αναμνηστικά έπαθλα.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την Ε.Γ.Ο. σε συνεργασία με την Γ.Γ.Α., τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., ενώ επίσης έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Be Active” της Γ.Γ.Α..
Η είσοδος στους αγώνες θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους.