Διπλός θρίαμβος για τον Κυρσανίδη στο παγκόσμιο κύπελλο παρκούρ της Χιροσίμα

Εκπληκτικός ήταν ο Δημήτρης Κυρσανίδης στο παγκόσμιο κύπελλο παρκούρ της Χιροσίμα, όπου κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής εξελίχθηκε στον απόλυτο σταρ της διοργάνωσης της ιαπωνικής πόλης, καθώς ανέβηκε στο βάθρο των νικητών και στα δύο αγωνίσματα.

Η αρχή έγινε στο αγώνισμα Speed-Run, όπου κάλυψε τη διαδρομή των 40 μέτρων σε χρόνο 12.19 και κέρδισε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, πίσω από τον Ελβετό Κρις Χάρματ (11.37) και μπροστά από τον Ολλανδό Κέβιν Άλσεμχεεστ (12.48).

Ωστόσο, τα καλύτερα ήρθαν στο Freestyle, στο οποίο άλλωστε ειδικεύεται ο Θεσσαλονικιός τρασέρ: Με 27,50 βαθμούς πανηγύρισε την πρωτιά, αφήνοντας πίσω του τον Γάλλο Γιοάν Τονουάρ (25,50 β.) και τον Ρώσο Εβγκένι Αροϊάν (25,00 β.).

Ο αγώνας της Χιροσίμα αποτέλεσε το δεύτερο από τα τρία παγκόσμια κύπελλα παρκούρ που διοργανώνει φέτος η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG). Είχε προηγηθεί πριν από δύο εβδομάδες το αντίστοιχο της κινεζικής πόλης Τσενγκντού, όπου ο Δημήτρης Κυρσανίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Speed-Run, ενώ θα ακολουθήσει το παγκόσμιο κύπελλο του Μονπελιέ, στη Γαλλία (31 Μαΐου – 2 Ιουνίου), μετά από το οποίο θα προκύψει η τελική παγκόσμια κατάταξη της χρονιάς, βάσει των δύο καλύτερων αποτελεσμάτων κάθε αθλητή ανά αγώνισμα.

kyrsanidis_hiroshima2019_2
kyrsanidis_hiroshima2019_3
kyrsanidis_hiroshima2019_1