Ραντεβού στο Μινσκ για τους πρωταθλητές του τραμπολίνο

Μία αθλήτρια και δύο αθλητές του τραμπολίνο θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο παγκόσμιο κύπελλο του Μινσκ (20-21 Απριλίου), το οποίο θα αποτελέσει τον δεύτερο από τους συνολικά έξι αγώνες που θα καθορίσουν την παγκόσμια κατάταξη του τραμπολίνο για τη διετία 2019-2020 και θα στείλουν τους κορυφαίους αυτής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».

Στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας θα αγωνιστούν η Λίλα Κασάπογλου, ο Μάριος Γράψας και ο Νίκος Σαββίδης, που αναχωρούν σήμερα (Τετάρτη 17/04) συνοδευόμενοι από τους προπονητές Βαρβάρα Βοϊβόδα, Κυριάκο Μαβιτζή, Γιάννη Πεξαρά και τον διεθνή κριτή Δημοσθένη Χρυσοσπάθη.

Οι προκριματικοί του ατομικού τραμπολίνο, σε άνδρες και γυναίκες, θα γίνουν το Σάββατο (20/04), με τους οκτώ πρώτους σε κάθε κατηγορία να προκρίνονται για τους τελικούς της Κυριακής (21/04). Ακόμα όμως κι αν η είσοδος στην οκτάδα των φιναλίστ μοιάζει δύσκολη, οι Έλληνες εκπρόσωποι θα διεκδικήσουν τουλάχιστον το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα μέσα στο «τοπ 30», έτσι ώστε να κερδίσουν πόντους στην παγκόσμια κατάταξη.
Βάσει της θέσης που θα καταλάβει κάθε αθλητής, θα πάρει ανάλογους πόντους, από τον 1ο κάθε κατηγορίας που θα επιβραβευθεί με 60 πόντους μέχρι και τον 30ό που θα πάρει 1 πόντο.

Θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα αντίστοιχα παγκόσμια κύπελλα (Σεπτέμβριος 2019: Χαμπαρόφσκ – Ρωσία, Οκτώβριος 2019: Βαγιαδολίδ – Ισπανία, Φεβρουάριος 2020: Μπακού – Αζερμπαϊτζάν, Απρίλιος 2020: Μπρέσια – Ιταλία) για να προκύψει η τελική παγκόσμια κατάταξη, μέσα από την οποία τουλάχιστον ένας άνδρας και μία γυναίκα θα πάρουν το Ολυμπιακό εισιτήριο.