Η ελληνική Γυμναστική έλαμψε στα εγκαίνια της “Sportexpo 2019” (photos)

Μοναδική ατμόσφαιρα, αλλά και θέαμα που κανένα άλλο άθλημα δεν μπορεί να προσφέρει, δημιούργησαν οι αθλητές, οι προπονητές και όλοι οι άνθρωποι της Γυμναστικής, στα επίσημα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Αθλητικής Έκθεσης “Sportexpo”, το απόγευμα της Πέμπτης (11/04) στη Θεσσαλονίκη.

Ο χώρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας στο Περίπτερο 17 της ΔΕΘ-HELEXPO συγκέντρωσε τα βλέμματα και κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες από συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησαν εντυπωσιακές επιδείξεις και μαγνήτισαν τους επισκέπτες της έκθεσης, όπως και τους επισήμους:
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι πολιτειακοί φορείς, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη και πολλά ακόμη διοικητικά στελέχη και προπονητές της Ομοσπονδίας, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το ξεχωριστό θέαμα και χειροκρότησαν προσπάθειες από σχεδόν ολόκληρο το φάσμα της Γυμναστικής:

Εντυπωσιακά προγράμματα παρουσίασαν η ομάδα Γυμναστικής για Όλους του Άτλαντα Σίνδου, η τριάδα ακροβατικής γυμναστικής της Ολυμπιάδας Σταυρούπολης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ηλικιών 12-18 ετών, αθλήτριες τραμπολίνο του Αίαντα Θερμαϊκού με επικεφαλής την Αντωνία Σακελλαρίδου που συμμετείχε και διακρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Άιρες 2018», καθώς επίσης έξι αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής από την Ίριδα Θεσσαλονίκης και τον Διαγόρα Αμπελοκήπων, ενώ τον θαυμασμό όλων κέρδισαν τόσο η ομάδα Γυμναστικής για Όλους «Εν Χορώ» από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, όσο και η Ιωάννα Δούκα, η οποία έκανε μία εντυπωσιακή ακροβατική επίδειξη – αναρρίχηση.

Ακόμα όμως και ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης χειροκροτήθηκε δίνοντας το καλό παράδειγμα, αφού δεν δίστασε ως πρώην αθλητής και προπονητής να κάνει κατακόρυφο, δείχνοντας ότι παραμένει σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, αλλά και ότι η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.

Η “Sportexpo 2019” θα είναι επίσης ανοιχτή την Παρασκευή (12/04, ώρες 09:00 – 20:00) και το Σάββατο (13/04, ώρες 10:00 – 20:00), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ενεργά τα αθλήματα της Γυμναστικής, καθώς και να παρακολουθήσει ειδικά σχεδιασμένες γυμναστικές επιδείξεις αθλητών και σωματείων, υπό την επίβλεψη των ομοσπονδιακών προπονητών του κλιμακίου της Βόρειας Ελλάδας.

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της “Sportexpo 2019”, με τον φακό του Σωτήρη Πάγκαλου (spagalos.gr):

sportexpo2019_01

Αθλητές και αθλήτριες από σωματεία της Θεσσαλονίκης πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα στα εγκαίνια της “Sportexpo 2019”.

sportexpo2019_02

sportexpo2019_03

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, επισκέφθηκε τον χώρο της Ε.Γ.Ο. στην “Sportexpo”.

sportexpo2019_04

Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης έκανε κατακόρυφο και καταχειροκροτήθηκε, αποδεικνύοντας ότι η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.

sportexpo2019_05

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισκέφθηκε τον χώρο της Ε.Γ.Ο. και έμεινε εντυπωσιασμένος από το θέαμα που πρόσφεραν οι μικροί εκπρόσωποι της ελληνικής Γυμναστικής.

sportexpo2019_07sportexpo2019_09sportexpo2019_10 Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισκέφθηκε τον χώρο της Ε.Γ.Ο. και έμεινε εντυπωσιασμένος από το θέαμα που πρόσφεραν οι μικροί εκπρόσωποι της ελληνικής Γυμναστικής.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισκέφθηκε τον χώρο της Ε.Γ.Ο. και έμεινε εντυπωσιασμένος από το θέαμα που πρόσφεραν οι μικροί εκπρόσωποι της ελληνικής Γυμναστικής.

sportexpo2019_12sportexpo2019_13sportexpo2019_14sportexpo2019_15

sportexpo2019_16

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στον χώρο της Ε.Γ.Ο. και θαύμασαν τους μικρούς πρωταθλητές της Γυμναστικής.