Δηλώθηκαν οι Εθνικές ομάδες για το ευρωπαϊκό ενόργανης, απών ο Λ. Πετρούνιας

Με την ονομαστική δήλωση των αθλητών και αθλητριών που θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-γυναικών, στο Στσέτσιν της Πολωνίας (10-14 Απριλίου), ξεκίνησε για τις Εθνικές ομάδες η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς.

Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως όλα όσα διεξάγονται κατά τα μονά έτη, έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν περιλαμβάνει το ομαδικό αγώνισμα, αλλά αντίθετα απευθύνεται σε σπεσιαλίστες των επιμέρους οργάνων και του σύνθετου ατομικού.

Στην κατηγορία ανδρών, οι Νίκος Ηλιόπουλος και Αντώνης Τανταλίδης θα αγωνιστούν και στα έξι όργανα του σύνθετου ατομικού (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο), οι Νίκος Κρανίτης και Χριστόφορος Κωνσταντινίδης θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο έδαφος, ενώ ο Γιώργος Χατζηευσταθίου θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του στον πλάγιο ίππο.

Στην κατηγορία γυναικών, τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Αργυρώ Αφράτη, Ελβίρα Κατσάλη και Ιωάννα Ξουλόγη, που έχουν δηλωθεί και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος).

Απών από το ευρωπαϊκό του Στσέτσιν θα είναι ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος δεν θα μπορέσει να διευρύνει το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών στον θεσμό, αφού βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης έπειτα από τη χειρουργική επέμβαση του περασμένου Νοεμβρίου στον αριστερό ώμο και προετοιμάζεται με στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου στην Στουτγάρδη, όπου θα διεκδικήσει το μετάλλιο και την Ολυμπιακή πρόκριση.
Από την πολωνική πόλη θα λείψει και ο έτερος σπεσιαλίστας των κρίκων Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, 6ος στην αντίστοιχη προπέρσινη διοργάνωση στο Κλουζ, καθώς συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά από επέμβαση στον τένοντα του δεξιού αγκώνα.

Στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πρόκειται να συμμετάσχουν συνολικά 307 αθλητές και αθλήτριες (183 άνδρες, 124 γυναίκες) από 40 χώρες. Θα είναι η τρίτη φορά που ο θεσμός φιλοξενείται επί πολωνικού εδάφους, ύστερα από το ευρωπαϊκό γυναικών του 1959 στην Κρακοβία και το αντίστοιχο των ανδρών του 1969 στη Βαρσοβία.