Πρεμιέρα στο “Miss Valentine” της Εσθονίας για την Κελαϊδίτη

Το Τάρτου της Εσθονίας θα αποτελέσει την αφετηρία της νέας αγωνιστικής περιόδου για την Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία θα λανσάρει τα καινούργια προγράμματά της στο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής “Miss Valentine” (1-3 Μαρτίου).

Η φετινή χρονιά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη 18χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, καθώς πρόκειται να διεκδικήσει με αξιώσεις την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Μπακού.

Η Κελαϊδίτη αναχωρεί αύριο (Τετάρτη 27/02) για την Εσθονία, μαζί με την προπονήτριά της Μαρίνα Φατέεβα και τη διεθνή κριτή Χρύσα Γεωργακάκη.

Το σύνθετο ατομικό των γυναικών, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 46 αθλήτριες από 23 χώρες, θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη: Την Παρασκευή (01/03) οι αθλήτριες θα αγωνιστούν σε δύο όργανα (στεφάνι, μπάλα) και το Σάββατο (02/03) στα υπόλοιπα δύο (κορύνες, κορδέλα), ενώ την Κυριακή (03/03) θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των οργάνων, με την συμμετοχή οκτώ φιναλίστ σε καθέναν από αυτούς.

Το διεθνές τουρνουά ρυθμικής “Miss Valentine” διοργανώνεται για 25η συνεχόμενη χρονιά, αποτελώντας μία ιδέα που υλοποίησε στην ιδιαίτερη πατρίδα της η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια της ρυθμικής με την Σοβιετική Ένωση, Γιάνικα Μέλντερ.