Ετοιμάζεται για το “Golden Age Gym Festival 2020” το Ρέθυμνο

Άριστες ήταν οι πρώτες εντυπώσεις που άφησε το Ρέθυμνο στο αρμόδιο κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), που επισκέφθηκε την πόλη της Κρήτης και διαπίστωσε ότι είναι πανέτοιμη να διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία το 7ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Γυμναστικής “Golden Age”, τον Οκτώβριο του 2020.

Tο “Golden Age Gym Festival” αποτελεί μία διοργάνωση Γυμναστικής για Όλους, που διεξάγεται κάθε δύο έτη και κινητοποιεί αθλούμενους ηλικίας 50 ετών και άνω, αριθμώντας 2.000 και πλέον συμμετοχές από όλη την Ευρώπη, ενώ θα διαρκέσει μία ολόκληρη εβδομάδα (4-11 Οκτωβρίου 2020). Η ανάληψη των αγώνων οριστικοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEG, με την σημαντική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η εκκίνηση των διεργασιών ξεκίνησε και επίσημα την Παρασκευή (08/02) από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, όπου το κλιμάκιο της UEG ενημερώθηκε για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των διοργανωτών και κατόπιν πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου την αίθουσα συνεδριάσεων, παρουσιάζοντας τη διοργάνωση.
Το «παρών» έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και Αντιπρόεδρος της UEG Θανάσης Βασιλειάδης, το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της UEG Νίκος Προβιάς, η Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Λίζα Γουόρθμαν, αλλά και τα μέλη της Τ.Ε. Γυμναστικής για Όλους της UEG Λίντα Νταβίλα, Μαρία Σταλ και Ρεγκίνα Μπίλερ, καθώς επίσης εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ, εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου και εθελοντές.

Ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. και Αντιπρόεδρος της UEG Θανάσης Βασιλειάδης τόνισε μεταξύ άλλων την σημασία που έχει ένα τέτοιο γεγονός σε μια πόλη όπως το Ρέθυμνο, ότι είναι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει καθώς διαθέτει ανθρώπους που είναι γνώστες του αντικειμένου όπως ο κ. Προβιάς, ενώ η τουριστική υποδομή βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για να μπορέσουν οι επισκέπτες να έχουν μια όμορφη διαμονή:
«Η εικόνα του Ρεθύμνου θα μεταφερθεί σε όλες τις επόμενες πόλεις που θα αναλάβουν τη διοργάνωση και φιλοδοξία της Ομοσπονδίας αλλά και των τοπικών αρχών είναι τοGolden Age’ το 2020 να είναι το πιο πετυχημένο όλων όσων προηγήθηκαν», κατέληξε.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Λίζα Γουόρθμαν αναφέρθηκε επίσης στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στην πίστη για την καλύτερη διοργάνωση που έχει διεξαχθεί ποτέ, στην ιστορία του “Golden Age Gym Festival”, με τα οφέλη να είναι πολλαπλά για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και για την πόλη του Ρεθύμνου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή αναφέρθηκε στην ικανότητα της Κρήτης γενικότερα να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, δίνοντας την υπόσχεση πως σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να έχει επιτυχία το “Golden Age Gym Festival”:
«Όταν για πρώτη φορά συνάντησα τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. κ. Βασιλειάδη και τον φίλο μου, τον Νίκο Προβιά να μου πουν γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός, πραγματικά η χαρά μου ήταν ανείπωτη. Ξέρετε ότι, η Κρήτη σαν περιφέρεια έχει πολύ μεγάλη εξωστρέφεια. Ξέρει και μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα γεγονότα αθλητισμού και πολιτισμού. Ως Περιφέρεια και ως λαός κατ’ επέκταση, μας ενδιαφέρουν πολύ, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Η Κρήτη προσφέρεται για τέτοια γεγονότα, αθλητικά ή πολιτισμού ειδικά μετά την τουριστική περίοδο. Είναι ένα νησί, μια ήπειρος θα έλεγα όπου στην ουσία οι επισκέπτες εκτός από τις φυσικές ομορφιές μπορούν να δουν και να μάθουν για τον πολιτισμό μας έναν από τους πιο αρχαίους της Ευρώπης αλλά και του κόσμου.
Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε, σε συνεργασία μαζί με όλους τους φορείς το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε και το αθλητικό γεγονός να φέρουμε σε απόλυτη επιτυχία και οι επισκέπτες μας που θα είναι πάρα πολλοί σε αριθμό, 2.000 με 3.000, να μείνουν ευχαριστημένοι από την παραμονή τους στην Κρήτη -η κρητική φιλοξενία έχει ένα σεβαστό όνομα- έτσι ώστε να είναι επαναλαμβανόμενοι οι επισκέπτες και γιατί όχι, να μας προτιμήσετε και για άλλα αθλητικά γεγονότα στο μέλλον».

Ο καταξιωμένος διεθνής κριτής ενόργανης γυμναστικής ανδρών και μέλος της αντίστοιχης Τεχνικής Επιτροπής της UEG, Νίκος Προβιάς, παρουσίασε το Φεστιβάλ και τόνισε τα οφέλη από αυτό.
«Είναι πολύ σημαντικό ότι είναι η 7η φορά που θα γίνει η διοργάνωση και θα γίνει στο Ρέθυμνο. Ακολουθούμε την πόλη του Πέζαρο, όπου έγινε το προηγούμενο. Είναι μία διοργάνωση που έχει αυξανόμενους ρυθμούς συμμετοχής. Ξεκίνησε το 2005 με 1.088 άτομα και κατέληξε με 1.998 άτομα. Εμείς αναμένουμε ότι θα ξεπεράσουμε τους 2.000 συμμετέχοντες και αν προσθέσουμε και εκείνα που θα βοηθήσουν περιμένουμε γύρω στα 2.300 άτομα.
Θα μείνουν στην πόλη μας επτά ημέρες και θα αφήσουν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος. Είναι επίσης σημαντικό ότι έχουμε μία πόλη και ένα νησί που μπορεί να προσφέρει διαφορετικά πράγματα. Ακόμη, εμείς εδώ λέμε ότι ‘το Ρέθυμνο δεν είναι η πόλη που απλά την επισκέπτεσαι αλλά η πόλη που επιστρέφεις’ και για αυτό θεωρούμε ότι αυτοί που θα έρθουν θα επιστρέψουν πολλές φορές στο μέλλον ως επισκέπτες.
Το Ρέθυμνο είναι πριν το Ρέικιαβικ και μετά την Κοπεγχάγη στο καλεντάρι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αυτές είναι πρωτεύουσες χωρών, ενώ το Ρέθυμνο είναι μία μικρή πόλη που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται. Όμως, με αυτήν τη διοργάνωση βάζουμε την πόλη μας στον παγκόσμιο χάρτη της γυμναστικής και αυτό θα είναι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη τους.
Περιμένουμε ότι σε αυτή τη διοργάνωση θα συμμετάσχουν άνθρωποι από 20 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης αλλά και τον Καναδά και αν τα καταφέρουμε θα πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχών».

golden-age-rethymno

golden-age-vasiliadis-lioni

golden-age-vasiliadis-worthmann

golden-age-vasiliadis-worthmann-provias