Η αντίστροφη μέτρηση για το WOGG ξεκίνησε

Από την Πάτρα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση World Outdoor Gymnastics Gala (WOGG) που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι αίθουσες της ODEON, στο εμπορικό κέντρο «Veso Mare», γέμισαν με δεκάδες νεαρούς αθλητές και αθλήτριες και τους γονείς τους που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους κορυφαίους και τις κορυφαίες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της γυμναστικής και να κάνουν την πρώτη γνωριμία με τον WOGGATAR, την τέλεια ψηφιακή εκδοχή του κάθε αθλητή που θα ανταγωνιστεί στις 7 Ιουλίου τους Olympians οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση. Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η προπώληση εισιτηρίων.

Στις αίθουσες της ODEON και κατά τη διάρκεια της προβολής μιας ολιγόλεπτης ταινίας με την ιστορία του WOGG, αντήχησε για πρώτη φορά η φωνή του WOGGATAR, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα τους νικήσει όλους και προκάλεσε τον Λευτέρη Πετρούνια. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης μας, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα, δέχτηκε την πρόκληση και υποσχέθηκε ότι θα είναι καλύτερος και από τον τέλειο ψηφιακό εαυτό του. «Είναι πολύ ωραίο που βλέπω μια γεμάτη αίθουσα και συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς. Το WOGG είναι ό,τι ομορφότερο μπορεί να σκεφτεί κανείς για τη γυμναστική. Όλοι μας με την προπόνηση ανταγωνιζόμαστε τον εαυτό μας και γινόμαστε καλύτεροι, πάντα με αυτό το σκεπτικό. Το δεύτερο καλύτερο σε ότι αφορά τη διοργάνωση αποτελεί η συμμετοχή του κοινού που θα αναδείξει το νικητή, ενώ, φυσικά, το μεγαλύτερο κίνητρο δεν είναι άλλο από την παρουσία μας στο Καλλιμάρμαρο στάδιο. Ενωθήκαμε όλοι σα μεγάλη οικογένεια και θα κάνουμε κάτι για πρώτη φορά στο παγκόσμιο στερέωμα! Εύχομαι το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει», τόνισε ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών».

Η ιδέα της διοργάνωσης ενός Gala γυμναστικής ξεκίνησε από την Πάτρα πριν από δύο χρόνια, ενώ από την Πάτρα κατάγεται και ο ένας εκ των εμπνευστών της ιδέας, ο πρωταθλητής της ενόργανης Νίκος Ηλιόπουλος, και γι’ αυτό επελέγη και η πρωτεύουσα της Αχαΐας για την πραγματοποίηση της πρώτης εκδήλωσης.

«Η απλή εκδοχή ξεκίνησε από την Πάτρα, ωστόσο στη συνέχεια μας «κέρδισε» το Καλλιμάρμαρο. Τον Μάιο του 2017 πραγματοποιήθηκε μια πολύ ωραία εκδήλωση στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου και μας ήρθε η ιδέα της διοργάνωσης, ωστόσο το Καλλιμάρμαρο ήταν ο τελικός νικητής. Είναι μεγάλη μας χαρά που όλοι οι αθλητές των εθνικών ομάδων της ενόργανης γυμναστικής, της ρυθμικής γυμναστικής και του τραμπολίνο μεταφέρθηκαν στην Πάτρα για να τιμήσουν με την παρουσία τους την σημερινή εκδήλωση. Ο τέλειος ψηφιακός εαυτός μας, ο WOGGATAR που όλοι κρύβουμε μέσα μας, μάς αποκαλύπτει τις αρετές της διαφάνειας και του «ευ αγωνίζεσθαι», αρετές που πρεσβεύει το WOGG. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες και χορηγούς μας, τον Gold Partner Stoiximan, τον Silver Partner Odeon και τον Bronze Partner Achaia Clauss. Ευχαριστούμε επίσης τα ΚΤΕΛ Αχαΐας για την συνεισφορά τους όσον αφορά την μεταφορά των αθλητών των εθνικών μας ομάδων προς και από την Πάτρα αλλά και προσωπικά την κα. Μανωλοπούλου με την οποία έχουμε ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις σχετικά με την δωρεάν μεταφορά όλων των κατοίκων της Πάτρας οι οποίοι θα παραβρεθούν στο Καλλιμάρμαρο στις 07 Ιουλίου για να παρακολουθήσουν το WOGG. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα. Παναγοπούλου, που έθεσε τη διοργάνωση υπό την αιγίδα της «Καλλιπάτειρας» και αγόρασε τις πρώτες προσκλήσεις για τη δεξίωση των VIP, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη στήριξη των αθλητών της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον κόσμο της Πάτρας, την ιδιωτική πρωτοβουλία αυτής της πόλης, που με την στήριξή της συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό ώστε σήμερα να είμαστε εδώ για να γιορτάζουμε την αντίστροφη μέτρηση από την διεξαγωγή του World Outdoor Gymnastics Gala. Συγκεκριμένα να ευχαριστήσω τις εταιρίες Veso Mare, Media Markt, Goodys-Flocafe, Libido, Παπανικέλας, Mare Hall, Botegas και Galaxy Hotel», τόνισε ο Ιωάννης Πάνου, CEO και Γενικός Γραμματέας του WOGG.

Στην Πάτρα βρέθηκε και ο Θανάσης Βασιλειάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στηρίζει την ιδέα του WOGG. Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτήρισε την Πάτρα ως μία από τις «μεγαλύτερες κοιτίδες της γυμναστικής» και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να σας πούμε πως κάποτε η γυμναστική ήταν ένα όνειρο και σήμερα αποτελεί πραγματικότητα. Οι πρωταθλητές μας μάς έχουν δώσει τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε με τις επιτυχίες τους. Τη δυναμική αυτή του αθλήματος θα προσπαθήσουμε να την αναδείξουμε, σε συνεργασία με πολλούς ανθρώπους, τον Ιούλιο του 2019 στο Καλλιμάρμαρο. Ας ανταγωνιστούμε όλοι με τον καλύτερο εαυτό μας για να δώσουμε στους άλλους το δικαίωμα να μας ανταγωνιστούν και να δούμε και οι ίδιοι σε τι επίπεδο είμαστε. Ελπίζουμε όλοι μαζί να πετύχουμε το όνειρο».

Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Πατρέων Κωνσταντίνος Πελετίδης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πορεία του WOGG ξεκινά από την πόλη μας. Εκδηλώσεις όπως αυτή δίνουν μεγάλη ώθηση στον αθλητισμό της πόλης μας και μας βοηθά πολύ το γεγονός πως μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να παλέψουμε με τις εξαρτήσεις», τόνισε.
Το «παρών» έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κος Καρπέτας. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στην Πάτρα ήρθαν τόσο σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα γενιά. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση», υπογράμμισε.

Ο Πατρινός πρωταθλητής, Νίκος Ηλιόπουλος, σημείωσε πως «μια από τις πιο σπουδαίες αξίες του WOGG είναι πως αναδεικνύονται όλοι οι αθλητές ανεξαιρέτως και επιβραβεύονται εξίσου για την προσπάθειά τους. Γνωρίζω πως οι συντοπίτες μου επιθυμούν να κατακτήσω βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και τους διαβεβαιώνω ότι δουλεύω καθημερινά και πολύ σκληρά προκειμένου να το καταφέρω».

Σύσσωμοι οι κορυφαίοι, εν ενεργεία, αθλητές και αθλήτριες της Ελληνικής Γυμναστικής, μεταξύ αυτών οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μας Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας και Βασιλική Μιλλούση σε ρόλο Αγίου Βασίλη, κλήρωσαν και μοίρασαν δώρα στους παρευρισκόμενους.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

vasiliadis_patra
ensemble_wogg_patra
petrounias_millousi_wogg_patra