Πλημμύρισε χαμόγελα και ταλέντο η αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης», στην πρεμιέρα του “Horizon Cup” (video & photo album)

Ο ενθουσιασμός και το ταλέντο των ανερχόμενων αθλητών της ενόργανης γυμναστικής, από όλη την Ελλάδα και από συνολικά έξι χώρες της Ευρώπης, έκαναν μοναδική την πρεμιέρα του 1ου διεθνούς τουρνουά “Horizon Cup”, στη Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο (10-11 Νοεμβρίου) στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και με περίπου 90 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 11 έως 14 ετών, να «πλημμυρίζουν» το στάδιο με όμορφες εικόνες.

Στο 1ο “Horizon Cup”, που διοργανώνεται από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. σε συνεργασία με την Ε.Γ.Ο. και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν παίδες και κορασίδες από συνολικά 30 σωματεία έξι χωρών (Ρωσία, Βέλγιο, Κύπρος, Σερβία, Σλοβενία και Ελλάδα).

Τις τεράστιες προοπτικές αυτής της καινούργιας προσπάθειας και τα σημαντικά μηνύματα που στέλνει, δίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά αθλητών, επισήμαναν κατά την Τελετή Έναρξης των αγώνων ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής Χρήστος Ψαθάς και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.
Ξεχωριστή λάμψη έδωσαν επίσης με την παρουσία τους οι Ολυμπιονίκες Ιωάννης Μελισσανίδης, και Βασίλης Τσολακίδης, καθώς και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λευτέρης Κοσμίδης.

Μάλιστα, η κα Πατουλίδου μαζί με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της Ατλάντα βράβευσαν τον Ρώσο θρύλο της ενόργανης και εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Γιούρι Καραλιόφ, ο οποίος είναι παρών στο “Horizon Cup” ως συνοδός-προπονητής της ρωσικής Ακαδημίας «Νικολάι Τολκατσιόφ».

«Είναι πολύ συγκινητικό να βρίσκομαι ξανά σ’ αυτό τον χώρο. Παρουσία της τεράστιας Βούλας Πατουλίδου και του κ. Βασιλειάδη, που προσπαθεί και αυτός να κάνει το καλύτερο δυνατό για το άθλημα παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχουμε τα τελευταία χρόνια, σας υπόσχομαι αυτό το τουρνουά να το ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο και του χρόνου να έχουμε στη Θεσσαλονίκη διψήφιο αριθμό ξένων χωρών. Με όλες μας τις δυνάμεις, το ‘Horizon Cup’ θα το μετατρέψουμε σε έναν θεσμό που θα δίνει όραμα στα νέα παιδιά», τόνισε ο Ιωάννης Μελισσανίδης, κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων των θεατών που βρέθηκαν στην αίθουσα που φέρει το όνομά του.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η πρεμιέρα περιλάμβανε τα τρία πρώτα όργανα στα αγόρια (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι), καθώς και δύο όργανα στα κορίτσια. Αύριο (Κυριακή 11/11) θα διεξαχθεί το δεύτερο σκέλος με τα υπόλοιπα όργανα, από τις 10:30 έως τις 16:00, για να προκύψει η τελική κατάταξη σε όλα τα αγωνίσματα, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι απονομές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μέχρι στιγμής στην ομαδική κατάταξη, μετά τη διεξαγωγή των μισών οργάνων, στους παίδες προηγείται η Ακαδημία «Νικολάι Τολκατσιόφ» από τη Ρωσία (104,200 β.) μπροστά από τον Α.Γ.Σ. Πυραμίδα (94,500 β.) και τον Ορφέα Καλαμαριάς (90,450 β.), ενώ στις κορασίδες την υψηλότερη βαθμολογία έχει έως τώρα ο Αθανάσια Γ.Σ. από την Κύπρο (67,200 β.) και ακολουθούν ο Αίας Θερμαϊκού (66,300 β.) και ο Ιάσων Βόλου (63,400 β.).

Η εντυπωσιακή, αλλά και γεμάτη συναισθήματα, Τελετή Έναρξης των αγώνων:

Στιγμιότυπα από την Τελετή Έναρξης και από τα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας του “Horizon Cup”, με τον φακό του Σωτήρη Πάγκαλου (spagalos.gr):
horizon_005

horizon_006

horizon_007

horizon_008

horizon_009

horizon_010

horizon_011

horizon_012

horizon_013

horizon_014

horizon_015

horizon_016

horizon_000

horizon_001

horizon_002

horizon_003

horizon_004