Νίκη – θρίλερ για τον Νταλαλογιάν στο σύνθετο ατομικό ανδρών

Ο Ρώσος Αρτούρ Νταλαλογιάν επανέφερε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής στην Ευρώπη, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια, επικρατώντας στον τελικό του σύνθετου ατομικού ανδρών της Ντόχα με τον πλέον αγωνιώδη τρόπο, αφού ισοβάθμησε με τον προκάτοχο του τίτλου, Κινέζο Σιάο Ρουοτένγκ.

Ο Νταλαλογιάν συγκέντρωσε 87,598 βαθμούς, όσους ακριβώς και ο Κινέζος νικητής του 2017, αλλά είχε υψηλότερο άθροισμα στα πέντε από τα έξι όργανα και υπερίσχυσε στην ισοβαθμία. Έτσι, έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος πρωταθλητής κόσμου του 21ου αιώνα, αφού μετά τον θρίαμβο του συμπατριώτη του Νικολάι Κριουκόφ το 1999, ο τίτλος του σύνθετου ατομικού ανδρών είχε καταλήξει επτά φορές σε αθλητές από την Ιαπωνία, τρεις στην Κίνα και μία στις ΗΠΑ.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα ένας άλλος Ρώσος, ο Νικίτα Ναγκόρνι με 86,331 βαθμούς, ενώ ειδικής μνείας χρήζει η εξαιρετική 10η θέση που κατέκτησε ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου με 82,032 βαθμούς, επιτυχία χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της χώρας.