Ιωάννα Ξουλόγη: «Είμαστε πολύ στενοχωρημένες…»

Με δάκρυα στα μάτια αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο του “Aspire Dome” οι Ελληνίδες αθλήτριες της ενόργανης, που έχασαν για δύο θέσεις την είσοδο στην 24άδα και την ομαδική πρόκριση στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης του 2019.

Τα κορίτσια της Εθνικής γυναικών είδαν την προσπάθειά τους στην Ντόχα να μένει χωρίς ανταμοιβή και η Ιωάννα Ξουλόγη, σε δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, παραδέχθηκε ότι ο οριακός αποκλεισμός ήταν οδυνηρός για την ελληνική ομάδα.

«Ξεκίνησα καλά στη δοκό, αλλά πριν την προσγείωση έκανα ένα λάθος και είχα πτώση. Ήταν απογοητευτικό. Ούτε η προσγείωσή μου ήταν καλή. Έχω έναν τραυματισμό στο πόδι και δεν είχα μπορέσει να προπονηθώ στο άλμα, γι’ αυτό είμαι ευχαριστημένη που κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου. Έπειτα, λόγω του άγχους, ξεκίνησα στους ασύμμετρους ζυγούς βάζοντας υπερβολική δύναμη και γι’ αυτό έπεσα. Είμαστε πολύ στενοχωρημένες που δεν μπήκαμε στο ‘τοπ 24’. Αυτός ήταν ο κύριος στόχος μας», δήλωσε η Ξουλόγη, η οποία συμμετείχε και στα τέσσερα όργανα.

Έπειτα από την κατάληψη της 26ης θέσης στην Ντόχα, η Ελλάδα θα έχει δικαίωμα να εκπροσωπηθεί με τρεις αθλήτριες στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης το 2019, ενώ οι χώρες που κέρδισαν την ομαδική πρόκριση θα έχουν πενταμελή εκπροσώπηση.