Λ. Πετρούνιας: «Ο πόνος που νιώθω στις αιωρήσεις είναι σαν μαχαιριά» (video)

Η εμπειρία του Λευτέρη Πετρούνια, η αλλαγή της προπόνησής του τους τελευταίους μήνες, αλλά και η άσβεστη δίψα για νέες νίκες, τον βοήθησαν να αντέξει τους πόνους στον τραυματισμένο αριστερό ώμο και να εντυπωσιάσει στον προκριματικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης της Ντόχα, όπου πήρε 15,266 βαθμούς στους κρίκους και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό της προσεχούς Παρασκευής (02/11).

Σε δηλώσεις του στη μικτή ζώνη του “Aspire Dome”, ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνισή του, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες:
«Δεν ήταν η καλύτερη εκτέλεση που μπορώ να κάνω, αλλά ήταν η καλύτερη δυνατή για τη δεδομένη στιγμή και για την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Και νομίζω ότι θα αποδειχθεί αρκετά καλή, ώστε να μου δώσει την πρόκριση στον τελικό με την καλύτερη βαθμολογία», είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας και συνέχισε:
«Αυτό το πρόγραμμα το έχω κάνει ένα σωρό φορές στη ζωή μου. Δούλεψα πολύ τον τελευταίο καιρό, όχι σε ολοκληρωμένα προγράμματα αλλά σε βάρη και σε δυναμικά στοιχεία, γι’ αυτό ήξερα ότι χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου θα μπορούσα να ‘βγάλω’ σήμερα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα».

Παράλληλα, εξήγησε με ποιον τρόπο καταφέρνει να αψηφά το πρόβλημα τραυματισμού, που θα τον οδηγήσει στο χειρουργείο στις 5 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Κατάρ.
«Έχω αλλάξει όλη μου την προπόνηση. Δουλεύω πολύ στη δύναμη, χωρίς αιωρήσεις. Όταν χρειάζεται να κάνω αιωρήσεις, είμαι αναγκασμένος να βάλω όλη μου την προσπάθεια και θετική σκέψη για να συγκεντρωθώ και να αντέξω τον πόνο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζω. Ο πόνος στις αιωρήσεις είναι οξύς, σαν μαχαιριά».

Τέλος, μίλησε για το πώς θα «κοιμίσει» ξανά το τραυματισμένο σημείο, το οποίο ερεθίστηκε μετά την υπερπροσπάθεια του προκριματικού, ενώ απομένει μία εβδομάδα για τον τελικό:
«Με πάγο και σταθεροποίηση από τη φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας. Ίσως και ένα παυσίπονο για τη φλεγμονή…».

Δείτε το πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους (15,266 β.):