Αθλητές από επτά χώρες και 27 συλλόγους στο “Horizon Cup”

Αθλητές και αθλήτριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους το 1ο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά ενόργανης γυμναστικής “Horizon Cup”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, φιλοδοξώντας να ανοίξει νέους ορίζοντες για τη μελλοντική γενιά πρωταθλητών.

Το κάλεσμα των διοργανωτών βρήκε εντυπωσιακή ανταπόκριση και έτσι στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν περίπου 90 παίδες και κορασίδες από συλλόγους επτά χωρών (Ρωσία, Βέλγιο, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Κύπρος και Ελλάδα), οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία ενός διεθνούς αγώνα υψηλού επιπέδου, για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ραντεβού στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» θα δώσουν νεαροί εκπρόσωποι από τη φημισμένη σχολή «Νικολάι Τολκατσιόφ» της ρωσικής πόλης Βλαντίμιρ, από τον βελγικό σύλλογο Λ’Ελάν Νιβελουά, από την Σίσκα Λιουμπλιάνας της Σλοβενίας, από την σερβική Παρτίζαν Κόστολατς, από την εθνική ομάδα της Αλβανίας, από τους κυπριακούς συλλόγους Πενταδάκτυλος, Αθανασία και Βύρων Λάρνακας, καθώς και από 19 ελληνικά σωματεία (Αίας Θερμαϊκού, Ο.Ε.Γ. Αλεξανδρούπολης, Ο.Κ.Α. Αρκάδι, Αστέρας Ελευθερίου-Κορδελιού, Άτλας Πατρών, Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης, Διαγόρας Αμπελοκήπων, Ειρήνη Περιστερίου, Ιάσων Βόλου, Ο.Α. Λαυρίου, Λιονταράκια Θεσσαλονίκης, Ολυμπιάδα Σταυρούπολης, Ολυμπιακή Φλόγα Αχαρνών, Ορφέας Καλαμαριάς, Πανιώνιος Γ.Σ.Σ., Ιωάννης Παπάφης, Προμηθέας Ξάνθης, Πυραμίδα, Πύρρος Θεσσαλονίκης, Ο.Φ.Ν.Ι., Γυμναστική Αναγέννηση).

«Παρότι πρόκειται για μία καινούργια διοργάνωση, ο κόσμος της γυμναστικής έδειξε ότι διψά για τέτοιες πρωτοβουλίες. Οφείλουμε ένα ‘ευχαριστώ’ στους συλλόγους από το εξωτερικό που μας εμπιστεύθηκαν, ακόμα περισσότερο όμως ευχαριστούμε τα σωματεία από όλη την Ελλάδα που ‘αγκάλιασαν’ την προσπάθειά μας. Θα έχουμε κοντά μας αθλητές και αθλήτριες από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Αττική και φυσικά από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη, που ανήκουν στη γεωγραφική περιφέρεια της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε όλες οι αποστολές να μείνουν απόλυτα ευχαριστημένες και το ‘Horizon Cup’ να καθιερωθεί και να μεγαλώνει κάθε χρόνο», δήλωσε ο Τεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης, Δημήτρης Γιαννουλίδης, ο οποίος ως πρωταθλητής της ενόργανης είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 με την ομάδα της Τσεχοσλοβακίας και επιπλέον υπήρξε μέλος της πρώτης ελληνικής Εθνικής ομάδας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 1978 στο Στρασβούργο.

Το 1ο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά ενόργανης “Horizon Cup” θα φιλοξενηθεί στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018, βάζοντας σε ρόλο πρωταγωνιστή αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών παίδων (έτος γέννησης 2004-2006) και κορασίδων (έτος γέννησης 2005-2007).

Το “Horizon Cup” διοργανώνεται από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., με την αρωγή της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, θα έχει την υποστήριξη της ΕΡΤ3, ενώ το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης περιλαμβάνει κοινές δράσεις με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Πηγή: horizoncup.gr

horizon_cup_2018-poster