Ολοκληρώθηκε το 6ο “Golden Age Gym Festival” στο Πέζαρο, η σκυτάλη στο «Ρέθυμνο 2020» (videos)

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η προετοιμασία για την άρτια τέλεση του 7ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Γυμναστικής “Golden Age”, που θα φιλοξενηθεί στο Ρέθυμνο το φθινόπωρο του 2020, καθώς τα στελέχη της διοργάνωσης βρέθηκαν στο Πέζαρο της Ιταλίας για το αντίστοιχο φετινό Φεστιβάλ “Golden Age” και ανέλαβαν δράση, προκειμένου η μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή γυμναστικής του 2020 να ξεπεράσει σε επιτυχία κάθε προηγούμενη, έχοντας την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η διοργάνωση του Πέζαρο χαρακτηρίστηκε από την συμμετοχή 1.907 αθλούμενων άνω των 50 ετών, από 18 χώρες, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο ως η επόμενη «οικοδέσποινα»:
Εκτός από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Θανάση Βασιλειάδη, ο οποίος υπέγραψε το τελικό συμβόλαιο για την ανάληψη του Φεστιβάλ του 2020, στην ιταλική πόλη παρέστη εξαμελής αντιπροσωπεία του «Ρέθυμνο 2020», που ενημερώθηκε λεπτομερώς σχετικά με τις οργανωτικές απαιτήσεις, το αγωνιστικό πρόγραμμα και όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους.

Μάλιστα, το φινάλε του «Πέζαρο 2018» συνοδεύτηκε από το καλωσόρισμα του «Ρέθυμνο 2020», αφού η σημαία της UEG παραδόθηκε στον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, τον Ρεθυμνιώτη διεθνή κριτή ενόργανης γυμναστικής Νίκο Προβιά, ο οποίος πραγματοποίησε και την παρουσίαση της επερχόμενης διοργάνωσης.

Tο “Golden Age Gym Festival” αποτελεί μία διοργάνωση Γυμναστικής για Όλους, που διεξάγεται κάθε δύο έτη και κινητοποιεί αθλούμενους ηλικίας 50 ετών και άνω, στέλνοντας το μήνυμα της διά βίου άθλησης και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη, που συνδέονται με την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Η διοργάνωση του μεθεπόμενου έτους θα διεξαχθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2020 και αναμένεται να προσελκύσει στο Ρέθυμνο περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.

Δείτε την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ “Golden Age” του Ρεθύμνου, από τον Νίκο Προβιά:

Δείτε την τελετή παράδοσης της σημαίας της UEG στην αντιπροσωπεία του «Ρέθυμνο 2020»:

ueg-golden-age-festival-pesaro2018-rethymno2020_1

ueg-golden-age-festival-pesaro2018-rethymno2020_2

ueg-golden-age-festival-pesaro2018-rethymno2020_3

rethymno2020-vasiliadis-gayibov