Συνεχίζονται οι εγγραφές για το 1o “Horizon Cup” – Αφιέρωμα της ολλανδικής ιστοσελίδας Gympower.nl στη διοργάνωση

Με τους καλύτερους οιωνούς προχωρούν οι ετοιμασίες για το 1ο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά ενόργανης γυμναστικής παίδων – κορασίδων “Horizon Cup, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και υπόσχεται να αποτελέσει μία διοργάνωση πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής, από συλλόγους της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, αυξάνονται καθημερινά και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν σ’ αυτό το τελευταίο δεκαήμερο της προθεσμίας των εγγραφών, η οποία λήγει την 1η Οκτωβρίου.

Μία θέση στο ταπί της αίθουσας «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας έχουν ήδη κλείσει αθλητές και αθλήτριες από σωματεία διαφόρων περιοχών της χώρας, καθώς επίσης από χώρες της Ευρώπης, δίνοντας διεθνή χαρακτήρα σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια γεννημένα μεταξύ 2004 και 2006 και κορίτσια γεννημένα μεταξύ 2005 και 2007.

Η διεθνής απήχηση του “Horizon Cup” έφτασε μέχρι την Ολλανδία, με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα γυμναστικής Gympower.nl να φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στη διοργάνωση και να απευθύνει κάλεσμα προς τους ενδιαφερόμενους συλλόγους ώστε να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη στις αρχές Νοεμβρίου.

«Με μεγάλη χαρά βλέπουμε ότι η προσπάθειά μας βρίσκει ανταπόκριση, εντός και εκτός συνόρων. Είναι η πρώτη χρονιά που διεξάγεται το ‘Horizon Cup’, πρόκειται για κάτι εντελώς καινούργιο, αλλά παρόλα αυτά εισπράττουμε σημαντικό ενδιαφέρον από τους συλλόγους. Πιστεύουμε, μάλιστα, ότι οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ακόμα περισσότερες σ’ αυτές τις δέκα τελευταίες μέρες των εγγραφών», δήλωσε ο πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Χρήστος Ψαθάς και συμπλήρωσε:
«Είναι τιμή μας να έχουμε συμμετοχές από το εξωτερικό, αλλά και αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ όπως το Gympower.nl. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων των ομάδων που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, έτσι ώστε αυτή η διοργάνωση να εδραιωθεί ως θεσμός».

Το “Horizon Cup” διοργανώνεται από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., με την αρωγή της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, θα έχει την υποστήριξη της ΕΡΤ3, ενώ το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης περιλαμβάνει κοινές δράσεις με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι εγγραφές για τη διοργάνωση συνεχίζονται μέσα από τον επίσημο ιστότοπο www.horizoncup.gr, με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου 2018.

Πηγή: horizoncup.gr