Συγκίνηση στα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου «Ελένη Πολυχρονίδου», στο Πρόχωμα (photos)

Οι μνήμες ζωντάνεψαν το απόγευμα της Τετάρτης (12/09) στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, τόπο καταγωγής της Ελένης Πολυχρονίδου, στα εγκαίνια του νέου κλειστού γυμναστηρίου της περιοχής, το οποίο φέρει το όνομα της αξέχαστης προπονήτριας της ρυθμικής γυμναστικής.

Η εκδήλωση προς τιμήν της πρωτοπόρου προπονήτριας, που έφυγε από τη ζωή πριν από οκτώ χρόνια, ξεκίνησε με το κόψιμο της κορδέλας από τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Ιωάννη Τσουκνιδά, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην τιμώμενη πρωτεργάτρια της ελληνικής Γυμναστικής.

Έπειτα από έναν πεντάλεπτο αγώνα μπάσκετ, έγινε παρουσίαση ενός προγράμματος ρυθμικής από αθλήτριες του Εξάντα Καλαμαριάς, τις οποίες συνόδευε η Νούλη Γιαννιτσοπούλου, αλλά και του Α.Σ. Εν Χορώ που εδρεύει στα γειτονικά Κουφάλια.
Αμέσως μετά, προβλήθηκε βίντεο από την ιστορική πρώτη εμφάνιση του ελληνικού ανσάμπλ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων του 1987, ομάδα που είχε δημιουργηθεί υπό την επίβλεψη της Ελένης Πολυχρονίδου.

Ακολούθησε παρουσίαση του έργου της από την συνοδοιπόρο και φίλη της Όλγα Δελιάκη, ενώ στον δικό της χαιρετισμό η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου μίλησε για την σχέση της με την εκλιπούσα «από τα υπόγεια του Παλέ ντε Σπορ μέχρι τα ανώγεια των μεγάλων διακρίσεών μας», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη μητέρα της τιμώμενης και ευχαριστώντας της για το γεγονός ότι χάρισε μία τέτοια σημαντική προσωπικότητα στον ελληνικό αθλητισμό.

Τις ευχαριστίες του προέδρου της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, του ίδιου, αλλά και όλου του κόσμου της ελληνικής Γυμναστικής μετέφερε στον χαιρετισμό του ο επικεφαλής της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Χρήστος Ψαθάς, συγχαίροντας τη Δημοτική Αρχή της Χαλκηδόνας τόσο για την πρόταση όσο και για την ομόφωνη απόφαση να δώσουν το όνομα της Ελένης Πολυχρονίδου στο κλειστό γυμναστήριο του Προχώματος.
Με αφορμή, μάλιστα, το γεγονός ότι η εκδήλωση συνέπεσε με την αναχώρηση της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ γυναικών για την Σόφια, ο κ. Ψαθάς τόνισε ότι «η Ελένη θα ήθελε ασφαλώς να ευχηθούμε στην ομάδα καλή επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ξεπροβοδίζοντάς την με ένα δυνατό χειροκρότημα», ολοκληρώνοντας έτσι την εκδήλωση με τον πιο όμορφο τρόπο.

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Προχώματος «Ελένη Πολυχρονίδου»:

dav

dav

sdr

dav

dav

dav

dav

dav