Διάπλατα χαμόγελα στην υποδοχή του Λ. Πετρούνια στην Αθήνα

Με τη θριαμβευτική υποδοχή του Λευτέρη Πετρούνια στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», γράφτηκε το απόγευμα της Δευτέρας (13/08) ο επίλογος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής της Γλασκόβης, που βρήκε τον «άρχοντα των κρίκων» να κατακτά τον τέταρτο -και μάλιστα συνεχόμενο- ευρωπαϊκό τίτλο του.

Ο 27χρονος πρωταθλητής «χάθηκε» στις αγκαλιές συγγενών και φίλων κατά την εμφάνισή του στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου, εκεί όπου τον περίμενε και πλήθος εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε..

Στις δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Οι στόχοι που θέτουμε δεν σταματούν ποτέ. Ο αγώνας συνεχίζεται κάθε μέρα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά ταυτόχρονα και… καθόλου, αφού δεν θέλω να σταματήσω να προσπαθώ. Το οποιοδήποτε αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει αυτή την προσπάθεια. Αν δεν παραμείνεις συγκεντρωμένος, τότε κινδυνεύεις να χάσεις τον στόχο σου».

Στη συνέχεια είπε: «Αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα τραυματισμών, τους τελευταίους έξι μήνες και είχα σοβαρούς πόνους. Όταν ο ώμος πονά, σου παραλύει το χέρι, είναι κάτι φυσιολογικό. Η κατάσταση αυτή ήθελε σωστή διαχείριση, με βάση την εμπειρία και με βάση τα προγράμματα που έχω κάνει μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Το δούλεψα πολύ στο μυαλό μου και ειδικά αυτή η επιτυχία ήταν καθαρά εγκεφαλική προσπάθεια.
Όπως το έχω ξαναπεί, πως το σημαντικότερο για εμάς είναι η χαρά μας και το μετάλλιο που δεχόμαστε μέσω της χαράς του κόσμου. Αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα, αποτελούν ένα λόγο παραπάνω να θέλω να φέρω μια μεγάλη επιτυχία, όπως έκανα και όπως το ίδιο έκαναν και οι άλλοι αθλητές».

Και κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στη χώρα μου και στους Έλληνες. Ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, που ξεκίνησε πολύ άσχημα και ελπίζω να χαμογέλασαν έστω και λίγο».

Στιγμιότυπα από την άφιξη του Λευτέρη Πετρούνια:

petrounias-afixi-glasgow2018-1 petrounias-afixi-glasgow2018-2 petrounias-afixi-glasgow2018-3 petrounias-afixi-glasgow2018-4