Δηλώσεις των αθλητών της Εθνικής εφήβων

Για την εμπειρία της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκόβης, στο αχανές στάδιο “SSE Hydro” των 13.000 θέσεων, μίλησαν οι πρωταθλητές της Εθνικής εφήβων μετά τον προκριματικό της διοργάνωσης, στον οποίο άφησαν καλές εντυπώσεις σε γενικές γραμμές.

Ο Γιώργος Κελεσίδης, που στα 16 του συμμετείχε για δεύτερη φορά στον θεσμό, είχε κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένος: «Η διοργάνωση είναι πολύ ωραία και το στάδιο καταπληκτικό. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μου, με εξαίρεση ίσως τον πλάγιο ίππο, και πιστεύω ότι ως ομάδα τα πήγαμε πολύ καλά. Είναι η πρώτη φορά που έφτασα σε τόσο υψηλή βαθμολογία στο σύνθετο ατομικό σ’ έναν διεθνή αγώνα».

«Πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά, αν και θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη εμφάνιση. Δεν έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοσή μου, αλλά κερδίζουμε σε εμπειρίες και συνεχίζουμε», πρόσθεσε ο Στέφανος Τσολακίδης, ανιψιός του Ολυμπιονίκη Βασίλη Τσολακίδη.

Ο Απόστολος Κανέλλος, που όπως και οι δύο παραπάνω είχε αγωνιστεί και στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 στη Βέρνη, δήλωσε: «Άρχισα καλά στο μονόζυγο, αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοσή μου στα υπόλοιπα όργανα. Στον πλάγιο ίππο και στους κρίκους είχα κάποιες αστάθειες, ενώ στο δίζυγο είχα δύο πτώσεις και δεν μπόρεσα να δείξω το καλύτερο που μπορώ».

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στον θεσμό Γιώργος Γαριβάλδης έδειξε χαρακτήρα, αφού δεν πτοήθηκε από το αρνητικό ξεκίνημα και ολοκλήρωσε τον αγώνα με βελτιωμένη απόδοση:
«Στο ομαδικό δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά στο μονόζυγο, αλλά μετά ανεβάσαμε απόδοση και καταφέραμε να κερδίσουμε θέσεις και στην κατάταξη. Σε προσωπικό επίπεδο δεν άρχισα καλά στο μονόζυγο, όπου είχα μία μεγάλη ατυχία, αμέσως μετά είχα μία πτώση και στο έδαφος, ωστόσο είπα στον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να το βάλω κάτω και συνέχισα καλύτερα. Δυστυχώς στο άλμα δεν πέτυχα τις καλύτερες εκτελέσεις, για να έχω αρκετές πιθανότητες να μπω στον τελικό».

Ντεμπούτο σ’ ένα ευρωπαϊκό έκανε και ο γεννημένος το 2002 Γρηγόρης Κοσμίδης, ο οποίος τόνισε: «Πολύ όμορφη εμπειρία, σ’ ένα εντυπωσιακό στάδιο. Πιστεύω ότι προσαρμόστηκα γρήγορα, γιατί έμπαινα για πρώτη φορά να αγωνιστώ σ’ ένα τόσο μεγάλο στάδιο. Παρότι θα μπορούσα να πάω πολύ καλύτερα, είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή μου».

Από την πλευρά του, το μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής εφήβων, Γιάννης Ζαχαριάδης, σχολίασε:
«Ήταν μια σημαντική εμπειρία για τα παιδιά. Τρεις-τέσσερις από αυτούς τους αθλητές είχαν συμμετάσχει και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις, αλλά όχι πολλές, γι’ αυτό ήταν σημαντικό να δούμε την αντίδρασή τους μέσα στον αγώνα, η οποία σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλή, αν και υπήρξαν κάποια μεμονωμένα σημεία στην απόδοση των παιδιών που θα πρέπει να διορθωθούν. Συνολικά, ως ομάδα ήμασταν βελτιωμένοι συγκριτικά με το προηγούμενο ευρωπαϊκό εφήβων του 2016, με βάση τη βαθμολογική συγκομιδή, αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα. Μας στοίχισε πολύ το μονόζυγο, όπου χάσαμε 3 βαθμούς που θα μας έφερναν πιο ψηλά σε συγκομιδή. Πιστεύω ότι στον επόμενο αγώνα, αποκτώντας ακόμα περισσότερες εμπειρίες, θα δούμε από τους αθλητές ακόμα καλύτερες εμφανίσεις».