Οι εντυπώσεις του Νίκου Ηλιόπουλου από την συμμετοχή στο “SSE Hydro”

Στον απόηχο της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκόβης με την Εθνική ανδρών, ο Νίκος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία του ίδιου και της ελληνικής ομάδας, στα θετικά σημεία που κρατά, αλλά και στα κίνητρα που έχει για να προσπαθεί πάντοτε να εκπροσωπεί επάξια το εθνόσημο, ο ίδιος και οι συναθλητές του.

Ο 24χρονος πρωταθλητής δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τις επιδόσεις μου στη Γλασκόβη και έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να ενισχύσω την συνολική παρουσία της Εθνικής μας ομάδας. Και στα πέντε όργανα που αγωνίστηκα, τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ικανοποιητικά και είμαι σίγουρος ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κατάρ που ακολουθεί θα είναι ακόμα καλύτερα. Δεν είχα καμία πτώση και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί η δουλειά που πρέπει να ακολουθήσει έχει να κάνει περισσότερο με το «καθάρισμα» των προγραμμάτων και όχι με σοβαρότερα προβλήματα. Ο αγώνας ήταν ομαδικός και κατάφερα να έχω την μεγαλύτερη συνεισφορά στην συνολική βαθμολογία της Ελλάδας. Η 17η θέση δεν είναι η θέση που αξίζει στην Ελλάδα, όμως αυτά έχει ο πρωταθλητισμός. Εγώ θα συνεχίζω πάντα να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Δεν είναι ο ρόλος μου να κρίνω την ομάδα και τους συναθλητές μου αλλά μόνο να τους βοηθάω να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι, από τον «γίγαντα» Βλάσιο Μάρα και τον Λευτέρη Πετρούνια, μέχρι τον νεότερο Αντώνη Τανταλίδη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αν και δεν προπονούνται κάτω από τις ίδιες συνθήκες και με τα ίδια όργανα όπως οι υπόλοιπες ομάδες των χωρών που έλαβαν μέρος, αλλά ούτε είχαμε αρκετό χρόνο να προσαρμοστούμε στην Γλασκόβη ειδικά τα παιδιά που έπρεπε να αγωνιστούν στο έδαφος. Δεν μου αρέσει να κρίνω κανένας, αλλά θα ήθελα όσοι το κάνουν να το κάνουν πολύ προσεχτικά γιατί οι καιροί έχουν αλλάξει και οι περισσότεροι της ομάδας όπως ο Τανταλίδης, ο Χατζηευσταθίου, εγώ δεν έχουμε κανένα από τα παλιά προνόμια και κίνητρα και θυσιάζουμε τις σπουδές και την επαγγελματική μας αποκατάσταση για να εκπροσωπήσουμε και να τιμήσουμε την χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι μόνο μετάλλια, περισσότερο απ’ όλα είναι η προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ένα παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας για τα νέα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, τον προπονητή μου κ. Ράφτη και την οικογένειά μου. Ένα τεράστιο ‘ευχαριστώ’ στον κ. Πάνου αλλά και στη φίλη και φυσικοθεραπεύτριά μου κα Μαντζώρη, που ήταν δίπλα μου!»