Με πρωταγωνιστικές βλέψεις στην Σκοτία ο Βλάσης Μάρας

Ο Βλάσης Μάρας, ο αθλητής που αποτελεί συνώνυμο της επιτυχίας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής, είναι έτοιμος να διεκδικήσει άλλη μία διάκριση στον θεσμό που τον καταξίωσε.

Ο εξπέρ του μονόζυγου, με το επίτευγμα – ρεκόρ των πέντε τίτλων (Πάτρα 2002, Λιουμπλιάνα 2004, Βόλος 2006, Μιλάνο 2009, Μπέρμιγχαμ 2010), των συνολικά οκτώ μεταλλίων και των δέκα συμμετοχών σε ευρωπαϊκούς τελικούς στο αγαπημένο του όργανο, θα καταγράψει στη Γλασκόβη τη 14η συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου», στην κατηγορία των ανδρών.

«Το πρόγραμμά μου στο μονόζυγο θα είναι το ίδιο που είχα και στους Μεσογειακούς Αγώνες, με συντελεστή δυσκολίας 5,80. Δεν είναι κάτι το ξεχωριστό από πλευράς βαθμού δυσκολίας, αλλά δεν παύει να είναι ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα, που με μία καλή εκτέλεση αρκεί για να με βάλει μέσα στην οκτάδα των φιναλίστ. Εφόσον το εκτελέσω άριστα, μπορεί να μου δώσει και μετάλλιο. Η θέση στο βάθρο δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ό,τι διάκριση έρθει θα είναι καλοδεχούμενη. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να παρουσιαστώ ακόμα καλύτερα προετοιμασμένος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου», τόνισε, εξηγώντας γιατί περιμένει περισσότερα από τον εαυτό του προσεχώς:

«Αυτό το πρόγραμμα είναι καλό για το ευρωπαϊκό επίπεδο, όμως θα χρειαστώ κάτι παραπάνω για να μπορέσω να διεκδικήσω την παγκόσμια διάκριση και, μέσω αυτής, την Ολυμπιακή πρόκριση. Θέλω να προσθέσω άλλη μια άσκηση στο πρόγραμμά μου, για να το ανεβάσω συνολικά μισό βαθμό επάνω, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα με τη μέση μου, που με ταλαιπωρεί… Έχασα αρκετό διάστημα στην προετοιμασία μου τους προηγούμενους μήνες. Έκανα ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Τώρα είμαι σε καλή κατάσταση, αισθάνομαι κάποιες ενοχλήσεις αλλά όχι έντονους πόνους. Ελπίζω να μου επιτρέψει το σώμα μου να βάλω την επιπλέον άσκηση μετά τη Γλασκόβη».

Ο 35χρονος πρωταθλητής, ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία στο φετινό ευρωπαϊκό πίσω από τον 38χρονο Τούρκο Ουμίτ Σαμιλογλού, αναφέρθηκε και στον ομαδικό στόχο της Εθνικής ανδρών:
«Εκτός από το μονόζυγο θα αγωνιστώ και στο άλμα για να βοηθήσω την Εθνική. Πιστεύω ότι μπορούμε να μπούμε ακόμα και στο ‘τοπ 10’ της ομαδικής κατάταξης αν δεν έχουμε κάποια ατυχία, επειδή είμαστε σε καλή κατάσταση και τα προγράμματα μας ‘βγαίνουν’ καλά στις προπονήσεις».

Καταλήγοντας, ο Βλάσης Μάρας, όπως και όλα τα μέλη της Εθνικής ομάδας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που θρήνησαν ανθρώπινες ζωές στην καταστροφική πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής:
«Ό,τι και να πεις γι’ αυτή την τραγωδία είναι λίγο… Εμείς, ως Εθνική ομάδα, θα δώσουμε τον αγώνα μας έχοντας αυτούς τους ανθρώπους στην σκέψη μας. Με την προσπάθειά μας, θέλω να πιστεύω ότι θα δώσουμε την ελπίδα για το μέλλον. Αυτό που έγινε δεν αλλάζει, αλλά οφείλουμε να δείξουμε ότι δεν ξεχνούμε τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και επίσης να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όσα πρέπει να διορθωθούν, ώστε να μην συμβούν ποτέ ξανά τέτοιες καταστάσεις».