«Βαρόμετρο» για την ομαδική επιτυχία οι Ηλιόπουλος, Χατζηευσταθίου και Τανταλίδης

Η επιτυχημένη παρουσία της Εθνικής ανδρών στο ευρωπαϊκό ενόργανης της Γλασκόβης «περνάει» από τις επιδόσεις του Νίκου Ηλιόπουλου, του Γιώργου Χατζηευσταθίου και του Αντώνη Τανταλίδη, οι οποίοι θα κληθούν να δείξουν το πολύπλευρο ταλέντο τους σχεδόν σε όλα τα όργανα, ώστε να φέρουν την Ελλάδα μέσα στο «τοπ 12» του ομαδικού αγώνα.

Οι τρεις κορυφαίοι του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος στο σύνθετο ατομικό θα είναι εκείνοι που θα σηκώσουν το περισσότερο βάρος στο “SSE Hydro”, σε μια διοργάνωση όπου προέχει η σταθερότητα και η αποφυγή κάθε λάθους, αφού όλες ανεξαιρέτως οι βαθμολογίες θα υπολογιστούν για να προκύψει η ομαδική κατάταξη.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος θα δηλώσει «παρών» στο ευρωπαϊκό ραντεβού για πέμπτη χρονιά στην σειρά και θα συνεισφέρει σε πέντε από τα έξι όργανα (πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο):
«Μας ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα το ομαδικό, όπου πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε την Εθνική μέσα στη 12άδα. Θα κυνηγήσουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει ώθηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου, όπου θα πρέπει να μπούμε στην 24άδα για να πάρουμε την ομαδική πρόκριση για το προ-Ολυμπιακό του 2019», υπογράμμισε ο 24χρονος πρωταθλητής και πρόσθεσε: «Σε προσωπικό επίπεδο, θα παλέψω για μια πολύ καλή εμφάνιση και στα πέντε όργανα, ώστε να δώσω βαθμούς στην ομάδα, ενώ ταυτόχρονα θα διεκδικήσω την πρόκριση στον τελικό του μονόζυγου. Το πρόγραμμά μου έχει αρχική αξία 6,00, τη μεγαλύτερη αρχική αξία στην ελληνική αποστολή στο συγκεκριμένο όργανο. Αν μου ‘βγει’ όπως θέλω, μπορεί να με βάλει στην οκτάδα των φιναλίστ. Σε σχέση με τους Μεσογειακούς το έχω ανεβάσει κατά 0,20 και περιμένουμε μία καλή εκτέλεση στη Γλασκόβη».

Την τρίτη του συνεχόμενη παρουσία στον θεσμό θα καταγράψει στην σκοτσέζικη πόλη ο Γιώργος Χατζηευσταθίου, ο οποίος επίσης θα παρουσιάσει προγράμματα σε πέντε όργανα (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, δίζυγο, μονόζυγο).
«Πρωταρχικός μας στόχος είναι ένα καλό πλασάρισμα στο ομαδικό. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρεθούμε στη 12άδα και να κερδίσουμε έτσι το δικαίωμα να αγωνιστούμε στο γκρουπ των κορυφαίων χωρών στο επόμενο ευρωπαϊκό, το 2020. Θα χρειαστούμε σταθερές εκτελέσεις, χωρίς λάθη και πτώσεις. Είχαμε πάει πολύ καλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στο ίδιο στάδιο και ελπίζω να έχουμε και τώρα μία εξίσου επιτυχημένη εμφάνιση», δήλωσε ο 25χρονος πρωταθλητής και συμπλήρωσε:
«Θα προσπαθήσω να έχω σταθερή παρουσία σε όλα τα όργανα για να βοηθήσω την ομάδα και παράλληλα θα διεκδικήσω ό,τι καλύτερο μπορώ στον πλάγιο ίππο. Το πρόγραμμά μου, με βαθμό δυσκολίας 5,90, το έχω παρουσιάσει σε αρκετούς αγώνες φέτος και πιστεύω ότι στη Γλασκόβη θα το ‘βγάλω’ όπως ακριβώς θέλω, για να έρθει ίσως και μία διάκριση».

Αυξημένες προσδοκίες έχει και το νεαρότερο και λιγότερο έμπειρο μέλος της ελληνικής πεντάδας, ο Αντώνης Τανταλίδης, που θα ενισχύσει την Εθνική σε τέσσερα όργανα (έδαφος, πλάγιος ίππος, άλμα, δίζυγο) στη δεύτερη διαδοχική συμμετοχή του σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών.
«Αισθάνομαι απόλυτα έτοιμος για το ευρωπαϊκό. Αυτός ο επιπλέον μήνας δουλειάς μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες με βοήθησε πολύ, σωματικά αλλά και πνευματικά. Μέσα από την προπόνηση διορθώσαμε τα λάθη που κάναμε εκεί και τώρα θα πάμε να δείξουμε τα προγράμματά μας. Ο στόχος μου είναι να κυνηγήσω μία διάκριση στο έδαφος, όπου έχω πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,10, ή και στον πλάγιο ίππο, όπου έχω συντελεστή 5,90. Εάν πετύχω την εκτέλεση που πρέπει, αποφεύγοντας τα λάθη, θα έχω πιθανότητες να μπω στην οκτάδα. Παράλληλα, θέλω να έχω σταθερές εκτελέσεις και στα υπόλοιπα δύο όργανα, για να βοηθήσω την Εθνική να φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στον ομαδικό αγώνα, που είναι και το πιο σημαντικό για όλους μας. Για μένα είναι η πρώτη φορά που ενισχύω την Εθνική ανδρών στο ομαδικό μιας μεγάλης διοργάνωσης και θα προσπαθήσω να φανώ όσο πιο χρήσιμος γίνεται», τόνισε ο 21χρονος πρωταθλητής.