Έλαμψαν οι ελληνικές ομάδες στο 1ο European Gym For Life Challenge (videos & photos)

Πρωταγωνιστικό ρόλο, με ρεκόρ ομάδων και αριθμού συμμετοχών, είχε η Ελλάδα στο European Gym For Life Challenge, την πρώτη ευρωπαϊκή γιορτή Γυμναστικής για Όλους με διαγωνιστικό χαρακτήρα, που διοργανώθηκε το Σάββατο 14 Ιουλίου στη Λιέγη.

Οι δέκα ελληνικές ομάδες με τους 241 συμμετέχοντες κέρδισαν τις εντυπώσεις με την ποιότητά τους αλλά και με τον όγκο τους: Η ελληνική εκπροσώπηση ήταν η πολυπληθέστερη από όλες, αποτελώντας το 30% επί του συνόλου των 800 νεαρών συμμετεχόντων από όλη την Ευρώπη και επιβεβαιώνοντας περίτρανα τη ραγδαία ανάπτυξη που γνωρίζει η Γυμναστική για Όλους στη χώρα μας.

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας απέσπασαν θετικά σχόλια και δέχθηκαν συγχαρητήρια για τη δυναμική συμμετοχή τους και για τα εντυπωσιακά τους προγράμματα, τα οποία επιβραβεύθηκαν με δύο χρυσά μετάλλια (Φ.Ο.Μ. Κότινος, Α.Σ. Πρωτοπορία – Ελληνοαγγλική Αγωγή), τρία ασημένια (Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη, Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος, Εκπαιδευτήρια Δούκα) και πέντε χάλκινα μετάλλια (Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας, Π.Κ.Ε.Γ. Αίας, ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, Ο.Α. Λαυρίου “Miners”, Ο.Α. Λαυρίου “Avatar”).

papadopoulou-vasiliadis_eurogym2018Πολλές από τις απονομές έκανε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Β’ αντιπρόεδρος της UEG Θανάσης Βασιλειάδης, που ορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής ως υπεύθυνος για τη διοργάνωση, ενώ παρούσα ήταν επίσης η Μαρία Παπαδοπούλου, ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της UEG.

Την σκυτάλη παίρνει πλέον το 11ο EUROGYM, το καθιερωμένο ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους που δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και στο οποίο συμμετέχουν από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου τέσσερις από τις προαναφερθείσες ελληνικές ομάδες (Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος, Α.Σ. Πρωτοπορία – Ελληνοαγγλική Αγωγή, Εκπαιδευτήρια Δούκα, ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού). Επιπλέον, ο Α.Σ. Πρωτοπορία – Ελληνοαγγλική Αγωγή έχει επιλεγεί ως μία από τις 26 ομάδες από όλη την Ευρώπη που θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στο Γκαλά της διοργάνωσης την Τετάρτη 18 Ιουλίου.

Δείτε τα βίντεο με τις παρουσιάσεις των ομάδων, καθώς και τις απονομές μεταλλίων του European Gym For Life Challenge:


 

Το φωτογραφικό άλμπουμ της UEG, με στιγμιότυπα από το 1ο European Gym For Life Challenge:
screenshot-eurogym1

 

Το φωτογραφικό άλμπουμ της UEG, με στιγμιότυπα από την τελετή έναρξης του 11ου EUROGYM:
screenshot-eurogym2