Επιτυχημένη η διεξαγωγή του 30ού Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou” (photos)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά από τις 27 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου το επετειακό 30ό Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou”, το οποίο είχε την άδεια-έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθεί απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 30ό Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou”, που διεξήχθη 27 Ιουνίου με 2 Ιουλίου στην Κεφαλονιά. Η διοργάνωση έκλεισε με την καθιερωμένη παρουσίαση στο Αργοστόλι, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν προγράμματα από αποστολές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην καθιερωμένη τελευταία παρουσίαση με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του.

Το θέαμα ήταν μοναδικό και τα αθλητικά τμήματα έδωσαν πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό. Σε όλες τις αποστολές δόθηκαν αναμνηστικά έπαθλα και διπλώματα για τη συμμετοχή τους. Για πρώτη φορά δόθηκε και ειδικό βραβείο στην πολυπληθέστερη ομάδα της διοργάνωσης που για φέτος ήταν ο σύλλογος Flip Capris από τη Σλοβενία. Το ειδικό αυτό βραβείο καθιερώνεται και θα δίνεται κάθε χρόνο εφεξής.

Στη φετινή επετειακή διοργάνωση που είχε έντονο εορταστικό χαρακτήρα, η συμμετοχή από ομάδες του εξωτερικού ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στο νησί μας βρέθηκαν ομάδες από την Βουλγαρία, την Σλοβενία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Πορτογαλία. Οι συμμετέχοντες με τις εμφανίσεις τους και τα πρωτότυπα προγράμματά τους ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους.

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου «Επτανήσων», ενώ παρουσιάστηκε και ειδικό πρόγραμμα από παλιές αθλήτριες του συλλόγου.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια εμφάνιση έκπληξη της επίσημης προσκεκλημένης της διοργάνωσης Βαρβάρας Φίλιου, Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας της Ρυθμικής Γυμναστικής, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε.

Τη διοργάνωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο επίσημος προσκεκλημένος της Βλάσης Μάρας, Πρωταθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής, η Ολυμπιονίκης της Πάλης Φανή Ψαθά αλλά και επίσημοι της πολιτικής ηγεσίας ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κος Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς κος Ευάγγελος Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου κος Μιχαήλ Γάκης, ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και υπεύθυνος Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Κεφαλονιάς κος Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Αντιδήμαρχος Φυλής κος Θανάσης Σχίζας, o Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φυλής κος Γιώργος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Α. Δήμου Καλλιθέας κος Κωνσταντίνος Ευσταθίου κ.α. Την Ε.Γ.Ο. εκπροσώπησε στη διοργάνωση ο κος Σπύρος Καραμάνης.

Στις όμορφες στιγμές του φεστιβάλ συγκαταλέγεται το πρωινό Beach Party στο COSTA COSTA όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να χαρούν μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς, να χορέψουν αλλά και να χαλαρώσουν, ενώ μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής εκδήλωσης στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το κλείσιμο του Φεστιβάλ, στον πεζόδρομο της Π. Βαλλιάνου με αρκετό χορό από τους συμμετέχοντες αλλά και τους παρευρισκόμενους.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να απευθύνουμε ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης, για τη σημαντική βοήθειά τους, καθώς και στη γιατρό της διοργάνωσης κα Παρασκευή Πυλαρινού, που προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ.

Ήδη δόθηκε το ραντεβού για το 31ο Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou” που θα διεξαχθεί από 26 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2019.

Διοργανωτής του Φεστιβάλ είναι ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «Επτανήσων» Κεφαλονιάς. Συνδιοργανωτές είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Κεφ/νίας και ο Δήμος Κεφαλλονιάς, ενώ η διοργάνωση έχει την άδεια της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Στιγμιότυπα από το 30ό Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou”:
kefalonia2018-festival-01

kefalonia2018-festival-02

kefalonia2018-festival-03

kefalonia2018-festival-04

kefalonia2018-festival-05

kefalonia2018-festival-06

kefalonia2018-festival-07

kefalonia2018-festival-08

kefalonia2018-festival-09

kefalonia2018-festival-10

kefalonia2018-festival-11

kefalonia2018-festival-12

kefalonia2018-festival-13

kefalonia2018-festival-14

kefalonia2018-festival-15

kefalonia2018-festival-16

kefalonia2018-festival-17

kefalonia2018-festival-18