Με δέκα ομάδες και 246 συμμετέχοντες η Ελλάδα στο European Gym For Life Challenge και στο EUROGYM της Λιέγης

Πολυπρόσωπη παρουσία θα έχει η Ελλάδα στη διπλή μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση της Γυμναστικής για Όλους, που θα φιλοξενηθεί στη Λιέγη: Ραντεβού στη βελγική πόλη θα δώσουν δέκα ομάδες με συνολικά 246 μέλη, για να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στο 1ο European Gym For Life Challenge, το οποίο θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά και στο 11ο EUROGYM, που δίνει σε όλους τη χαρά της συμμετοχής.

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο 14 Ιουλίου με το European Gym For Life Challenge, μία καινούργια διοργάνωση τύπου “Contest”, όπου θα λάβουν μέρος δέκα ελληνικές ομάδες, εκπροσωπώντας εννιά συλλόγους και φορείς (Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος, Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας, Α.Σ. Πρωτοπορία – Ελληνοαγγλική Αγωγή, Π.Κ.Ε.Γ. Αίας, Εκπαιδευτήρια Δούκα, Φ.Ο.Μ. Κότινος, ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη και ο Ο.Α. Λαυρίου με δύο ομάδες, “Miners” και “Avatar”).

Επιπλέον, τέσσερις από αυτές τις ομάδες (Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος, Α.Σ. Πρωτοπορία – Ελληνοαγγλική Αγωγή, Εκπαιδευτήρια Δούκα, ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού) θα συμμετάσχουν και στο καθιερωμένο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους EUROGYM από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου, με τον Α.Σ. Πρωτοπορία – Ελληνοαγγλική Αγωγή να έχει επιλεγεί ως μία από τις 26 ομάδες από όλη την Ευρώπη που θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στο Γκαλά της διοργάνωσης την Τετάρτη 18 Ιουλίου.

Παρόντες στη Λιέγη θα είναι επίσης ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG) ως υπεύθυνος για τη διοργάνωση, καθώς και η Μαρία Παπαδοπούλου, με την ιδιότητα του μέλους της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της UEG.

Στο EUROGYM παίρνουν μέρος ομάδες από χώρες-μέλη της UEG, αποτελούμενες ως επί το πλείστον από εφήβους ηλικίας 12 έως 18 ετών. Κάθε ομάδα επιτρέπεται να έχει επίσης αθλητές ηλικίας 10-11 ετών σε ποσοστό 10%, ή και αθλητές ηλικίας 19-20 ετών σε αντίστοιχο ποσοστό 10%.
Στη φετινή διοργάνωση έχουν δηλωθεί 160 ομάδες από 16 χώρες, με συνολικό αριθμό 4.111 συμμετεχόντων.

Ενόψει του 1ου European Gym For Life Challenge και του 11ου EUROGYM, η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία θέλει να απευθύνει τις θερμές ευχαριστίες της προς την εταιρεία αθλητικών ειδών Motion Sport – Υιοί Βασιλείου και Σία Ε.Ε. με έδρα το Περιστέρι (www.motionsport.gr) για την ευγενική χορηγία των T-shirt που θα φορούν τα μέλη των ελληνικών ομάδων στη Λιέγη.